/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Készpénz nélkül az autópályán

2009. július 21. 19:17   |   Autoblog
címkék:  

A több országot érintő autótúrák során gyakran kényszerülünk pénzt váltani a sztrádadíjak miatt, ami sok felesleges aprópénzt és felesleges várakozási időt eredményezhet kocsinkban. A MasterCard összefoglalója segítséget nyújt abban, hol használhatjuk bankkártyánkat az autópályákon szerte Európában.

Mindenekelőtt fontos leszögeznünk, hogy szinte az összes hazánkban kibocsátott bankkártya használható külföldön is. Ráadásul többet érhet a forintunk, ha bankkártyával fizetünk/vásárolunk. Egyrészt, mert a kártyás vásárlás nemcsak Magyarországon, de külföldön is a legtöbb helyen díjmentes. Másrészt nem kell kifizetni a valutaváltók jutalékát. 

Amennyiben Olaszországba utazunk autóval, a horvát fizetőkapus rendszer miatt kuna is kerülhet tárcánkba, míg például a Németországba igyekvőknek cseh koronával is számolniuk kell a matrica beszerzésénél, ha készpénzzel fizetnek. A számtalan csörgő-zörgő útitárstól azonban kényelmesen megválhatunk, ha helyettük bankkártyánkat használjuk.

A legtöbb európai országban könnyedén fizethetünk plasztikkártyánkkal, azonban indulás előtt mindenképp javasolt a kártya érvényességének lejáratát és esetleges külföldi használatra vonatkozó korlátozását ellenőrizni.

Az autópályadíjat országonként változóan, kétféleképpen róhatjuk le: matricavásárlással vagy fizetőkapus rendszer igénybevételével. Autópálya-matricát a nagyobb benzinkutaknál vehetünk, ahol bankkártyánkat természetesen a tankolásnál, illetve frissítők, szendvicsek stb. vásárlásánál is elfogadják.

A fizetőkapus rendszer esetén többnyire különválasztják a készpénzzel vagy bankkártyával fizetőket, amire még a beléptető kapuk előtt táblák hívják fel a figyelmet. A kártyát egyszerűen, gyorsan és biztonságosan használhatjuk a leolvasó termináloknál, és máris folytathatjuk utunkat a kitűzött úti cél felé.

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, hol, milyen fézetési rendszerrel találkozik az autós a sztrádákon:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/