/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
autóbaleset, autópálya, előzés, leállósáv, matrica, sebességkorlátozás

jó tanácsok

Ezekre figyeljünk, ha autópályán közlekedünk

időpont:2023. július 05. 16:10

szerző:Autoblog

címkék:

Elindult a szabadságolások és a nyaralások időszaka, így egyre több járművel találkozhatunk az autópályákon. Az autópályán való vezetésről megoszlanak a vélemények: egyesek unalmasnak találják, mások szerint kifejezetten veszélyes a 130 km/órás sebességhatár miatt.

autópálya, e-matrica, matrica, úthasználat

Idén egy picit könnyebb lesz az autósoknak

időpont:2018. január 02. 19:30

szerző:MTI

címkék:

Január elsejétől sok új, az autósok költségeit és adminisztrációs terheit csökkentő előírás lép hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb változás, hogy a fizetős hálózatra lépéstől számítva hatvan perc áll rendelkezésre a jogosultság megváltásához.

a nap képe, amerika, huayra, matrica, pagani, tuning

Tökéletes csomagolás

A nap képe: Hibátlan fóliázást kapott a Pagani Huayra

időpont:2015. június 08. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az SS Customs új szintre emelte a Pagani Huayra kinézetét az által, hogy egy karbonfekete-mattezüst-mélypiros témával kerítette körbe annak kasztniját. A szépség technikai ellátottságán persze nem változtatott a cég, de a megjelenés így is első osztályú.

e-matrica, m0, m2, matrica, útdíj, útdíjrendszer

sokan kerültek

Így hatott a forgalomra az új útdíjrendszer

időpont:2015. február 11. 12:30

szerző:Autoblog

címkék:

A legforgalmasabb januári napokon közel 30%-kal több jármű haladt át a fizetőssé vált útszakaszok alternatív útvonalain az elmúlt év azonos időszakához képest. A forgalomnövekedés az elkerülő utakon a hónap egészét figyelembe véve átlagosan 12-15% volt.

matrica, megyei matrica, repülőtér, útdíj

könnyebb lesz

Február elsejétől változik az útdíjrendszer

időpont:2015. január 22. 12:10

szerző:MTI

címkék:

Február 1-jétől ingyenes lesz a ferihegyi gyorsforgalmi út, az M86-os főút szombathelyi és a 61-es főút kaposvári szakaszai, ingyenesek lesznek a hidak, emellett eltörlik az 1470 forintos eljárási díjat is. Emellett Siófokig elég lesz 3 matrica a 4 helyett.

e-matrica, m0, matrica, útdíj

e-matrica

Holnaptól él az új útdíj rendszer

időpont:2014. december 31. 11:05

szerző:Autoblog

címkék:

Az új útdíj rendszer az eddigiek mellett díjkötelessé teszi az M-jelzésű autópályák és autóutak használatát, néhány rövid szakaszt kivéve. Az eddigi heti, havi és éves matricák mellett megjelennek a megyei matricák is.

a nap képe, aventador, lamborghini, matrica

Színkavalkád

A nap képe: A tetovált Lamborghini

időpont:2014. december 06. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Nem mindig néz ki rosszul, ha valamin absztrakt formák és mindenféle színek pompáznak. Például az alábbi Lamborghini Aventadornak igen jól áll a WrapStyle csapatának egyedi fóliázása.

felmérés, matrica

Takarás

Balesetveszélyesek a Baby on board matricák

időpont:2012. október 13. 15:15

szerző:Autoblog

címkék:

Balesetveszélyesek az autókban gyerek jelenlétére figyelmeztető Baby on board feliratú matricák, húsz balesetből egyért ezek hibáztathatók - legalábbis egy brit felmérés szerint.

környezetbarát, környezetvédelem, matrica

KÖRNYEZETVÉDELEM

Sok tízezer autón van hibás jelzés

időpont:2011. november 20. 14:11

szerző:MTI

címkék:

Több tízezer olyan személygépkocsi lehet az országban, amely téves környezetvédelmi osztályba sorolás miatt kapott kék helyett piros matricát - állítja Ambrus Zoltán közlekedési műszaki szakértő

autópálya, közlekedés, matrica

ÁREMELKEDÉSEK

Árváltozások a közlekedésben január elsejétől

időpont:2010. december 27. 16:27

szerző:Autoblog

címkék:

2011. január elsejével az ötödik éve változatlan úthasználati díjak átlagosan 8,7 százalékkal emelkednek. A személygépkocsik 4 napos e-matricája egész évben azonos áron lesz kapható. Nem változnak azonban a helyközi közösségi közlekedés tarifái.

autópálya, matrica

FIZETÉS KÁRTYÁVAL

Készpénz nélkül az autópályán

időpont:2009. július 21. 19:17

szerző:Autoblog

címkék:

A több országot érintő autótúrák során gyakran kényszerülünk pénzt váltani a sztrádadíjak miatt, ami sok felesleges aprópénzt és felesleges várakozási időt eredményezhet kocsinkban. Segítséget nyújt abban, hol használhatjuk bankkártyánkat az autópályákon.

autópálya, matrica

JÓL FOGY AZ E-MATRICA

Több e-matrica fogyott az első félévben

időpont:2008. július 09. 12:45

szerző:Autoblog

címkék:

Több e-matricát vásároltak az autósok 2008 első félévében, derül ki az Állami Autópálya Kezelő Zrt. féléves értékesítési mutatóiból. Az előző év hasonló időszakához képest az eladott e-matricák darabszáma és a realizált árbevétel is jelentős mértékben növekedett. Előbbi a növekvő autópálya forgalom mellett, a bővülő gyorsforgalmi úthálózatnak, valamint egyes főutak -teherautók részére való- útdíjhasználat fizetésbe való bevonásának köszönhető.