/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
e-matrica, m0, m2, matrica, útdíj, útdíjrendszer

sokan kerültek

Így hatott a forgalomra az új útdíjrendszer

időpont:2015. február 11. 12:30

szerző:Autoblog

címkék:

A legforgalmasabb januári napokon közel 30%-kal több jármű haladt át a fizetőssé vált útszakaszok alternatív útvonalain az elmúlt év azonos időszakához képest. A forgalomnövekedés az elkerülő utakon a hónap egészét figyelembe véve átlagosan 12-15% volt.

e-matrica, m0, matrica, útdíj

e-matrica

Holnaptól él az új útdíj rendszer

időpont:2014. december 31. 11:05

szerző:Autoblog

címkék:

Az új útdíj rendszer az eddigiek mellett díjkötelessé teszi az M-jelzésű autópályák és autóutak használatát, néhány rövid szakaszt kivéve. Az eddigi heti, havi és éves matricák mellett megjelennek a megyei matricák is.

autóút, m0, útépítés

Ennek most örülünk

Vasárnap megállítják a forgalmat az M0-son

időpont:2013. június 29. 15:15

szerző:Autoblog

címkék:

Az M0-s autóút déli szektorának kiszélesítése miatt a hétvégén változik a forgalmi rend az M6-os autópálya és 51-es út között. Még hónapokig lesznek időszakos lezárások.

áak, autópálya, m0, m1, m3, m30, m35, m7

AUTÓPÁLYA INFO

Autópálya információk sms-ben

időpont:2008. október 09. 16:45

szerző:Autoblog

címkék:

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által üzemeltetett sms szolgáltatás segítségével az autósok egy alapdíjas SMS áráért juthatnak aktuális forgalmi információkhoz a cég kezelésében lévő autópályákról. Az elmúlt időszak informatikai fejlesztéseinek köszönhetően az eddigi útszakaszokon kívül már az M30 és az M35-ös autópályákról is lekérhetők a közlekedési adatok. A szolgáltatás a +36 70 777 4636-os telefonszámra küldött az útszakasz nevét tartalmazó üzenettel érhető el.

autópálya, m0, m1, m3, m5, m7

FORGALOM

Az M0 várható forgalma

időpont:2008. október 07. 13:59

szerző:Autoblog

címkék:

Az M0 keleti és északi szektor I. ütemének átadása szinte példátlan mértékű előrelépés, a fővárosra és agglomerációra kiterjedő jótékony hatás igen jelentős lesz. Nem szabad megfeledkezni azonban arról, hogy az ütemezetten megvalósuló fejlesztések teljes megvalósulásáig - M0 déli szektor kapacitásbővítése, északi szektor továbbépítése - átmenetileg helyenként fokozódó nehézségekkel kell szembenézni: ilyen helyszín lesz az M0 déli szektor és keleti szektor közötti M5 szakasz, mivel az ezt kiváltó új M0 szakasz 2-3 év múlva épül meg. Emiatt átmenetileg az M5 autópálya köztes szakaszán egyszerre kényszerül áthaladni az autópálya és a gyűrű forgalma.

m0, megyeri híd

ÁTADTÁK

Átadták a Megyeri hidat

időpont:2008. szeptember 30. 15:59

szerző:Autoblog

címkék:

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon forgalomba helyezte az M0 körgyűrű 2. sz. főút és 11. sz. főút közötti szakaszát, amelybe a Megyeri híd is beletartozik.

forgalomba helyezés, m0, megyeri híd

ÁTADHATJÁK

Átadhatják a forgalomnak a Megyeri hidat

időpont:2008. szeptember 29. 18:55

szerző:Autoblog

címkék:

Megkapta az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt a Megyeri híd - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Az engedélyt az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kérte. Az engedély a híd mellett magában foglalja az M0 körgyűrű északi szektorának két rövid útszakaszát is. Az egyik a 2/A út dunakeszi csomópontjától, a másik pedig a 11. számú főúton létesített csomópontról viszi a forgalmat a Megyeri hídra. A hidat a két útszakasszal együtt holnap 10 órakor avatja fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A forgalom az avatási ünnepség után indulhat meg a hídon, várhatóan 12 vagy 14 órától.

m0, m6

KÉSZ AZ M6-M0

Átadták az M6-M0 közös szakaszát

időpont:2008. szeptember 23. 13:59

szerző:Autoblog

címkék:

Átadták ma az M6-os autópálya M0-ás autóúthoz csatlakozó eddig hiányzó szakaszát, amelynek segítségével a Dunaújváros irányából érkező tranzitforgalom egyből az M0-ás körgyűrűre hajthat fel. Az autósok délután 14 órától vehetik birtokba az új szakaszt, amelynek kivitelezése 47,5 milliárd forintba került, míg átadása közel két évet késett.

m0, m1, m3, m5, m7

KÉSZ AZ M0

Átadták az M0 északi szektorát

időpont:2008. szeptember 16. 16:55

szerző:Autoblog

címkék:

Átadták ma az M0-ás autóút utóbbi éveinek legnagyobb fejlesztését jelentő, a 4-es út és az M3-as között futó északi szektort, amely várhatóan legalább 20%-kal csökkenti a Budapestre zúduló turista és teherautó tranzitforgalmat. A 2004 év elejétől épülő szektor esetében 3600 ingatlant érintett az ügyintézés, és több, mint 15 ingatlan tulajdonossal kellett megegyeznie a kivitelezőnek. A teljes szakasz 26,5 kilométer hosszú, kétszer két sávos, mindkét oldalon leállósávval. Építését tekintve betonburkolattal rendelkezik, amely kellőképp ellenáll majd a nehézgépjármű-forgalomnak.

m0

LESZ KISHÍD?

Kedden döntés várható a szentendrei kishídról

időpont:2008. szeptember 08. 13:59

szerző:Autoblog

címkék:

Kedden döntés születhet a Megyeri híd forgalomba helyezési engedélyéhez szükséges, úgynevezett kis híd sorsáról, a Népszava információi szerint ugyanis Szentendre vezetése várhatóan aznapi testületi ülésén dönt arról, hogy melyik helyszínt javasolja. A Szentendrei-szigeten átívelő Megyeri hídnak - amelyet várhatóan szeptember végén adnak át - környezetvédelmi megfontolásból nem épülhetett lehajtója a szigetre. A közlekedési tárca a lehajtó elmaradásának kompenzációjaként egy kis hidat ígért az itt élőknek Szigetmonostor és Szentendre között, azonban a falu és a város idáig még nem jutott közös álláspontra a hídfők helyét illetően. Miután eldőlt a helyszín, még 3-5 év szükséges a kis híd megépüléséhez.

m0, nkh

FANTOMHÍD?

Megakadályozhatják a Megyeri-híd forgalomba helyezését

időpont:2008. szeptember 05. 17:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Megyeri híd szeptember végi átadását egyedül a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) tudná megakadályozni, ám a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. reményei szerint a hatóság "nem fogja így gondolni", és a hídon megindulhat a forgalom; az NKH az MTI kérdésére csak annyit közölt: szeptember 15-én helyszíni szemlét tart az érintett önkormányzatok, hatóságok, civil szervezetek bevonásával, majd a szemle eredményeinek kiértékelését követően alakítja ki álláspontját az aktuális jogi helyzet alapján.

m0

KÉSZ A HÍD

Szeptember végére kész a Megyeri-híd

időpont:2008. szeptember 03. 15:45

szerző:Autoblog

címkék:

Szeptember végére tulajdonképpen készen lehet a Megyeri-híd, amelynek a műszaki átadása szeptember 17-ig lezajlik. Azt követően a forgalomba helyezéshez szükséges hatósági bejárásokra, vizsgálatokra kerül sor, így minden készen áll majd arra, hogy megnyíljon a forgalom előtt - mondta Windisch László létesítményvezető a helyszínen az MTI-nek.