/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
autópálya, autópálya-matrica, e-matrica, útdíj

hiánypótlás

Online e-matrica lekérdező felületet indított a NÚSZ Zrt.

időpont:2023. január 18. 13:30

szerző:MTI

címkék:

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) elindította online e-matrica-lekérdező felületét, ahol egy adott járműre érvényes autópálya-matricákról lehet tájékozódni. Ezzel a társaság újabb lépést tett az ügyintézési folyamatok digitalizálására.

autópálya, e-matrica, matrica, úthasználat

Idén egy picit könnyebb lesz az autósoknak

időpont:2018. január 02. 19:30

szerző:MTI

címkék:

Január elsejétől sok új, az autósok költségeit és adminisztrációs terheit csökkentő előírás lép hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb változás, hogy a fizetős hálózatra lépéstől számítva hatvan perc áll rendelkezésre a jogosultság megváltásához.

e-matrica, m0, m2, matrica, útdíj, útdíjrendszer

sokan kerültek

Így hatott a forgalomra az új útdíjrendszer

időpont:2015. február 11. 12:30

szerző:Autoblog

címkék:

A legforgalmasabb januári napokon közel 30%-kal több jármű haladt át a fizetőssé vált útszakaszok alternatív útvonalain az elmúlt év azonos időszakához képest. A forgalomnövekedés az elkerülő utakon a hónap egészét figyelembe véve átlagosan 12-15% volt.

e-matrica, m0, matrica, útdíj

e-matrica

Holnaptól él az új útdíj rendszer

időpont:2014. december 31. 11:05

szerző:Autoblog

címkék:

Az új útdíj rendszer az eddigiek mellett díjkötelessé teszi az M-jelzésű autópályák és autóutak használatát, néhány rövid szakaszt kivéve. Az eddigi heti, havi és éves matricák mellett megjelennek a megyei matricák is.

autópálya, e-matrica, M0-s

Pályamatricák

Jönnek az új matricák, fizethetünk az M0-ásért

időpont:2014. december 11. 09:26

szerző:Autoblog

címkék:

Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége - erősítette meg szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya a nol.hu értesülését. A tárca tudatta: újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd.

autópálya, e-matrica

ÚJ SZOLGÁLTATÁS

Mostantól az interneten is lehet e-matricát venni

időpont:2012. május 02. 15:45

szerző:Autoblog

címkék:

Gyors, kényelmes, egyszerű e-matrica vásárlás, kezelési költség nélkül. Az ÁAK Zrt. több olyan új szolgáltatással bővítette weboldalát, amelyek megkönnyítik az utazási előkészületeket. A rendszeres internetes ügyintézés számos előnyt kínál az utazóknak.

autópálya, e-matrica, tél

ÉRVÉNYESSÉG

Január 31-ig érvényesek a 2011-es e-matricák

időpont:2012. január 27. 15:01

szerző:Autoblog

címkék:

A magyarországi gyorsforgalmi úthálózat igénybevételéhez szükséges éves e-matricák érvényességi ideje a tárgyévet követő január 31-ig tart. A 2011-ben vásárolt éves jogosultságok tehát 2012. január 31-éig, azaz jövő hét kedd éjfélig érvényesek.