/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mostantól az interneten is lehet e-matricát venni

2012. május 02. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Gyors, kényelmes, egyszerű e-matrica vásárlás, kezelési költség nélkül. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. több olyan új szolgáltatással bővítette weboldalát, amelyek megkönnyítik az utazási előkészületeket. A rendszeres internetes ügyintézés számos előnyt kínál az utazóknak. 

A vonatkozó jogszabályi előírások szerint a díjköteles autópálya és főúti szakaszokat csak érvényes e-matricával lehet igénybe venni, tehát azt már a pályára való felhajtás előtt meg kell vásárolni. A magyarországi díjköteles úthálózat igénybevételéhez szükséges e-matricák értékesítését az Állami Autópálya Kezelő Zrt. végzi 11 ügyfélszolgálati irodájában, illetve viszonteladói partnerein keresztül. A társaság a mai naptól, 2012. május 2-ától új csatornán, saját weboldalán is megkezdte az úthasználati jogosultságok online értékesítését.

A http://www.autopalya.hu/ internetes oldalon történő vásárlás gyors, kényelmes, egyszerű, továbbá az e-matrica díját nem terheli kezelési költség és plusz felszámolt kényelmi díj sem. A weblapon minden típusú jogosultság kapható elővételben is, a fizetés pedig bankkártyával történik. Csoportos vásárlás esetén a flottavásárlók és a szerződött partnerek átutalással is fizethetnek. Egyszerre több e-matricát is meg lehet venni, akár folytatólagosan, akár különböző időpontokra.

A saját fejlesztésű online szolgáltatás rendszeres használata további előnyöket is kínál a gépjármű tulajdonosoknak. Aki az ÁAK weboldalán vásárol, azzal nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik az érvényességi idő végéről: kérésre a rendszer egy nappal a jogosultság lejárta előtt küld egy figyelmeztető e-mailt. A rendszer további fejlesztésével a vásárlóknak hamarosan arra is lehetőségük nyílik, hogy ezt a figyelmeztetést SMS-ben kérjék, minimálisra csökkentve ezzel a jogosulatlan úthasználat lehetőségét. A regisztrált törzsvásárlók elkerülhetik továbbá a duplikációt is, azaz, hogy egy gépjárműre duplán vásároljanak e-matricát azonos időszakra. Aki az előző e-matricáját is az Autópálya Kezelő honlapján vásárolta meg, őt a rendszer automatikusan figyelmezteti, hogy adott időszakra már rendelkezik érvényes úthasználati jogosultsággal.

Az internetes vásárlásokról az ÁAK Zrt. online rendszere automatikusan küldi meg az érvényességet igazoló ellenőrző szelvényt a regisztrált e-mail címre, ami méretében a forgalmi engedélyhez igazodik, így amellett is kényelmesen tárolható. A környezet megóvása érdekében a nyomtatás el is hagyható, hiszen az ellenőrző szelvényt a járművezetőknek nem szükséges a gépkocsiban tárolni, de azt 2 évig – akár elektronikusan a postafiókban – mindenkinek meg kell őrizni!

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a közvetlen online e-matrica értékesítés mellett az elektronikus pótdíjfizetés lehetőségével is bővítette weboldalát. Ha valaki egy díjköteles útszakaszon érvényes úthasználati jogosultság nélkül közlekedik, az jogosulatlan úthasználatnak minősül, amiért pótdíjat kell fizetni. Az online felületen a pótdíj befizetésének módja szintén leegyszerűsödött, az adatok megadása után a fizetés szintén bankkártyával történik.

Hazánkban 2011-ben az úthasználók több mint 17,6 millió darab e-matricát vásároltak mintegy 45 milliárd forint értékben. Az új kényelmes, online ügyintézési lehetőségek az ÁAK tervei szerint tovább növelhetik az utazási kedvet, illetve a pótdíjak tekintetében a fizetési hajlandóságot.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a jövőben további fejlesztéseket tervez weboldalán, így hamarosan egy bővített elektronikus ügyfélszolgálat áll az utazók rendelkezésére, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel számos ügyintézést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/