/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Autópálya információk sms-ben

2008. október 09. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Az M30-as és az M35-ös autópálya szakaszokkal bővült az ÁAK sms alapú forgalmi információs rendszere.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által üzemeltetett sms szolgáltatás segítségével az autósok egy alapdíjas SMS áráért juthatnak aktuális forgalmi információkhoz a cég kezelésében lévő autópályákról. Az elmúlt időszak informatikai fejlesztéseinek köszönhetően az eddigi útszakaszokon kívül már az M30 és az M35-ös autópályákról is lekérhetők a közlekedési adatok. A szolgáltatás a +36 70 777 4636-os telefonszámra küldött az útszakasz nevét tartalmazó üzenettel érhető el.


Az ÁAK Zrt. 2005 eleje óta üzemeltetett szolgáltatása segítségével az autósok mobiltelefonjuk használatával egy alapdíjas SMS áráért juthatnak aktuális forgalmi információkhoz a cég kezelésében lévő autópályákkal kapcsolatban. Az elmúlt időszakban megvalósított informatikai fejlesztéseknek köszönhetően az eddig elérhető gyorsforgalmi utakon kívül (M0, M1, M3, M7) az M30 és az M35-ös autópályák közlekedési adatai is lekérhetővé válnak rövid szöveges üzenet formájában.

Az SMS alapú tájékoztatórendszer a társaság vállalati portálján, a www.autopalya.hu weboldalon található interaktív térkép adataira támaszkodik. A térképen könnyen értelmezhető grafikai jelek formájában elhelyezett forgalmi információkat és pályaeseményeket (balesetek, terelések, forgalomkorlátozások, időjárási viszonyok) az ÁAK Zrt. központi diszpécserszolgálat folyamatosan frissíti, így garantált azok aktualitása.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/