/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Készülőben az új Mazda RX-7

2014. február 17. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A név feltámasztásával együtt ráadásul a bolygódugattyús-motort is visszahozzák japánok 250 lóerővel. Az újdonság 2015-2016-ra várható barátságos, 30 ezer dolláros árcédulával.

Mióta befejeződött az utolsó Wankel-motorral működő RX-8 gyártása, az egész szakma tudni vélte, hogy a Mazda nem hagyja annyiban a mai normákkal szembemenő koncepció tökéletesítését. Így, az idő előrehaladtával egyre több pletyka látott napvilágot egy fejlettebb utódot illetően, mely a gyökerekhez visszanyúlva ismét az RX-7 nevet kapná meg.

Az Autoweek információi szerint a japánok gőzerővel dolgoznak a méltó utódon, ami továbbra is nélkülözné a turbófeltöltést és két rotorral operálna, kamránként 600 köbcentis térfogattal – az RX-8-ba került 650-esek helyett. Az így elért 1.2 literes benzines egység 250 lóerő körül teljesítene és sokkal megbízhatóbb, illetve takarékosabb lenne, mint a köztudottan üzemanyag- és olajtemető RX-8-féle 1.3-as forgódugattyús.

Az újdonság a szintén fejlesztés alatt álló MX-5-tel közös platformra épülne, ám 1 tonna helyett 1250-1300 kilogrammos önsúlyra számíthatunk. A leghamarabb 2015-ben – reálisan nézve inkább csak 2016-ban – érkező új RX-7 ára 30 ezer dollár (6,6 millió forint) körül alakulna, amivel a Toyota GT86 és a Porsche Cayman közé pozícionálódhat a modell.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/