/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
autós videó, dízel, drift, mazda, rx-8, vicces

Teljes disszonancia

Hatalmas dízelmotort ültetnek a Mazda RX-8-ba – videó

időpont:2018. november 08. 08:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Oké, tudjuk, hogy az RX-8-as bolygódugattyús motorja nem tartozik a legmegbízhatóbb egységek közé, de a Wankel szívet egy hatalmas teherautó dízelegységére cserélni minden, csak nem illendő. A végeredmény persze szájtátós…

a nap képe, autóeladás, mazda, rx-8

Kicsi szívvel

A nap képe: Mazda RX-8, amibe 70 lóerős Renault motort raktak

időpont:2017. március 13. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Azt sajnos jól tudjuk, hogy a Mazda Wankel-szíve nem a legmegbízhatóbb konstrukció a belsőégésű motorok történetében, így megesik, hogy az ilyen autók tulajdonosai szívátültetéssel mentik meg kedvencüket, de ez aligha egy 70 lóerős 1.4 literes Clio egység.

787b, a nap képe, goodwood, gran turismo, le mans, mazda, playstation, rx-8, wankel

40 méter magasban

A nap képe: Az égbe futó versenyautók

időpont:2015. június 29. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A motorsport múltját ünnepli a Mazda Goodwood-ban, melynek jelképéül egy 40 méter magas szobrot emelt a Goodwood Ház elé két versenyautóval, amik egymással párhuzamosan törnek az ég felé egy csavart acélvázon.

mazda, rx-7, rx-8, skyactiv

2017-től újra forog

Újraéleszti a Wankel-motort a Mazda

időpont:2014. június 22. 19:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az RX-8-cal együtt egy időre nyugdíjazott bolygódugattyús motort ismét feltámasztanák a japánok, mert látják benne a potenciált. Az új egység ráadásul nem kevesebb, mint 300 lóerőt állítana csatasorba.

mazda, mx-5, rx-7, rx-8, wankel

Visszatér a Wankel

Készülőben az új Mazda RX-7

időpont:2014. február 17. 16:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A név feltámasztásával együtt ráadásul a bolygódugattyús-motort is visszahozzák japánok 250 lóerővel. Az újdonság 2015-2016-ra várható barátságos, 30 ezer dolláros árcédulával.

mazda, rx-8, wankel

DE A WANKEL MARAD

Búcsúzik a Mazda RX-8

időpont:2011. október 11. 21:49

szerző:Autoblog

címkék:

2012 júniusával véget ér a Wankel-motoros Mazda RX-8 karrierje. A 2003-ban bemutatott hátsókerekes sportkupé egy 1000 darabos, különleges Spirit R sorozattal köszön el.

mazda, rx-8

SPORTCSOMAGOS

Átdolgozták a Mazda RX-8-at

időpont:2009. július 29. 17:21

szerző:Autoblog

címkék:

2003-as bevezetésekor a Mazda RX-8 kupé bolygódugattyús motorjával, dinamikus formatervével, sportos stílusával s rendhagyó, középről nyíló hátsó ajtajával egyedi jelenség volt. Hat évvel bemutatása után érkezik a frissített változat.

detroit, mazda, rx-8

ALIG VÁLTOZOTT

Lehullt a lepel az új Mazda RX-8-ról

időpont:2008. január 14. 12:31

szerző:Autoblog

címkék:

Szkennelt képeken ugyan már korábban lebukott az új Mazda RX-8, a detroiti hivatalos premierről azért érdemes néhány szó erejéig beszámolni. A sportkocsi bemutatása után öt évvel esett át az első komolyabb ráncfelvarráson, a külső változások azonban így is kimerülnek az új lökhárítókban, az átrajzolt első maszkban, a módosított fényszórókban és hátsó lámpákban, valamint a nagyobb kipufogóban és új felnikben. Bent felfrissült a középkonzol, kicserélték az első és hátsó üléseket, a kormány pedig immár az MX-5-ét idézi. A karosszériába új elemeket építettek a torziós merevség növelése érdekében, emellett újrahangolták a hátsó felfüggesztés beállításait. További újdonság, hogy a Mazda ezentúl R3 jelű sportcsomagot is kínál az autóhoz, mely sportos felfüggesztéseket, Bilstein gátlókat, hátsó spoilert, küszöböket, sportos első lökhárítót és 19-es felniket tartalmaz, bent pedig 300 wattos Bose audiórendszer, Recaro sportülések és kulcsnélküli indítórendszer tartoznak hozzá. Galéria a címre kattintva!

mazda, rx-8

BEMUTATÓDARAB

Lecsapták a Mazda RX-8 tetejét

időpont:2008. január 10. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda furcsa szokása, hogy a főhadiszállás közelében fekvő hirosimai kikötőben minden évben látványos ünnepséget rendez az év első exportszállítmánya elindításának tiszteletére. Az újságírók nagy tömegekben szoktak kilátogatni a rendezvényre, a többi díszvendéggel együtt élő sorfalat alkotnak az integető igazgatók előtt. Az idei buli különlegessége, hogy a fejesek eddig nem látott modellből, egy kabriósított RX-8-ból mosolyogtak jobbra-balra a tömegre. A Mazda hivatalos sajtóközleményében egy szóval sem említi a lecsapott tetejű RX-8-at, de arra jól ráérzett, hogy a lufikkal dekorált autó a ceremónia legérdekesebb résztvevője, így nagyfelbontású fotókat mellékelt róla. Valószínű, hogy csupán egyedi bemutatódarabról van szó, de a Mazda-fanatikusok titkon reménykedhetnek benne, hogy egy előkészületben lévő projekt prototípusáról van szó. Galéria a címre kattintva!

mazda, rx-8

KICSINOSÍTVA

Lebukott az új Mazda RX-8

időpont:2008. január 07. 14:31

szerző:Autoblog

címkék:

Íme, itt a Detroitban bemutatkozó Mazda RX-8, a szkennelt kép egy japán magazinból származik. Technikai adatokat nem tudunk, de az jól látható, hogy a japán gyár átdolgozta az autó elejét, új a lökhárító, frissek a fényszórók és más a hűtőrács is, hátra pedig új lökhárító és lámpák kerültek. Részletek Detroitban.

furai, mazda, nagare, rx-8, ryuga, taiki

FURAI CONCEPT

Újabb Mazda sportkocsi a jövőből

időpont:2007. december 12. 12:38

szerző:Autoblog

címkék:

A Nagare, Ryuga, Hakaze és Taiki tanulmányautók után a mazda következő meghökkentő alkotása a Furai, melyet a japán gyártó az új RX-8-cal egyetemben a Detroiti Autószalonon (2008. január 13-27.) mutat be a nagyközönségnek.A Furai concept a Nagare (folyam vagy folyás magyarra lefordítva) dizájn filozófia újabb szintjét képviseli. A kocsi egy amerikai Le Mans szériás versenyautón (ALMS), konkrétan a Courage C65-ön alapul, erőforrása pedig egy háromtárcsás Wankel motor 450 lóerős teljesítménnyel. Üzemanyaga a British Petroleum (BP) által előállított E100-as tiszta bioetanol.

mazda, rx-8

VÉRFRISSÍTÉS

Alaposan átdolgozza az RX-8-at a Mazda

időpont:2007. december 12. 09:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda rászánta magát, hogy hozzányúljon a 2003 óta piacon lévő RX-8 sportkocsihoz, az autó új generációja a januári Detroiti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. A japán gyár saját szavai szerint "alaposan átdolgozott, sportosabb és frissebb" megjelenésű RX-8-ra lehet számítani, melynek "kezelhetőségét, minőségét és gyorsulási képességét" is feljavították. Alig várjuk a premiert!