/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
kodo, mazda, nagare, shinari

A KODO JEGYÉBEN

Mazda Shinari – a Kodo jegyében

időpont:2010. szeptember 03. 20:35

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda hosszú évek óta a mozgás dizájn általi kifejezését tökéletesíti; a legutolsó, Nagare filozófia után most egy újabbat jelentett be. Ez a Kodo, a mozgás lelke, amelyet a legjobban a négyajtós és négyüléses Shinari koncepcióautó prezentál.

kiyora, mazda, nagare, párizs

VÁROSI KOMPAKT

Újabb futurisztikus Mazda Párizsban

időpont:2008. szeptember 04. 13:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda újabb tanulmányautóval sokkolja a nagyérdeműt; a Párizsi Autószalonon (október 4.-19.) kiállítja a Kiyora koncepcióautót, a könnyű építésű, kompakt városi járművet. A Kiyora (japánul tisztát, hamisítatlant jelent) a Mazda filozófiája szerint a vezetési élmény és a környezetvédelem közötti harmóniát testesíti meg. A járműbe a Mazda új generációs négyhengeres, közvetlen befecskendezéses benzinmotorját építették, mely Start/stop rendszert is kapott. Az aerodinamikus kocsi ezért kiváló üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid kibocsátási értékeket produkál. A Nagare dizájnfilozófia szerint létrehozott Kiyora vadonatúj padlólemezre épült, mely maximális szintre emeli a súlycsökkentést és a biztonságot.

kazamai, mazda, nagare

MAZDA KAZAMAI

Újabb érdekes Mazda-szerzet Moszkvában

időpont:2008. július 15. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda augusztus 26-án, a Moszkvai Nemzetközi Autókiállításon (MIAS) leplezi le új, kompakt crossover tanulmányautóját, a Mazda Kazamait. A Kazamai (japánul "kavargó oldalszél") erőteljes, egyedi karakterű kompakt crossover. A koncepció a Mazda hosszú távú fejlesztési filozófiáján - Fenntartható Zoom-Zoom - alapul, melynek lényege a sportos vezetési élmény, a kiemelkedő biztonság és a környezetvédelem egyensúlya. A Kazamai mellett Moszkvában mutatkozik be a Mazda CX-9 is, ami 2008 februárjában nyerte el a North American Truck of the Year címet.

mazda, nagare

OROSZORSZÁGNAK SZÁNJÁK

Új Mazda tanulmányautó Moszkvában

időpont:2008. június 16. 17:44

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda a Moszkvai Nemzetközi Autószalonon (augusztus 29.- szeptember 7.) leplezi le legújabb tanulmányautóját, egy sportos, kompakt crossovert, melyet kifejezetten az orosz piacnak tervezett. Ez a kocsi is a Nagare - áramlat - formatervezési séma szerint nyerte el végleges alakját. A szabadidő-autók különösen népszerűek Oroszországban, minden ötödik új eladott jármű ilyen. A Mazda legfrissebb tanulmányautója a fiatal, stílusra sokat adó SUV tulajdonosoknak szeretne imponálni.

furai, mazda, nagare, rx-8, ryuga, taiki

FURAI CONCEPT

Újabb Mazda sportkocsi a jövőből

időpont:2007. december 12. 12:38

szerző:Autoblog

címkék:

A Nagare, Ryuga, Hakaze és Taiki tanulmányautók után a mazda következő meghökkentő alkotása a Furai, melyet a japán gyártó az új RX-8-cal egyetemben a Detroiti Autószalonon (2008. január 13-27.) mutat be a nagyközönségnek.A Furai concept a Nagare (folyam vagy folyás magyarra lefordítva) dizájn filozófia újabb szintjét képviseli. A kocsi egy amerikai Le Mans szériás versenyautón (ALMS), konkrétan a Courage C65-ön alapul, erőforrása pedig egy háromtárcsás Wankel motor 450 lóerős teljesítménnyel. Üzemanyaga a British Petroleum (BP) által előállított E100-as tiszta bioetanol.