/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hatalmas dízelmotort ültetnek a Mazda RX-8-ba – videó

2018. november 08. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Oké, tudjuk, hogy az RX-8-as bolygódugattyús motorja nem tartozik a legmegbízhatóbb egységek közé, de a Wankel szívet egy hatalmas teherautó dízelegységére cserélni minden, csak nem illendő. A végeredmény persze szájtátós…

Aki nem szereti a dízelmotorokat, jobb, ha meg sem nézi a következő videót, melyen egy radikális műtétre kerül sor egy Mazda RX-8 teste és egy teherautó hatalmas gázolajos kormolója segítségével.

A Hodge Rides Garage produkciója a két különböző világ találkozását is bemutatja a rövidfilmen, így megtudhatjuk, honnan származnak az alkotóelemek, illetve milyen munka volt összeházasítani őket, hisz az eredeti 1.3 literes erőforrás lökettérfogatának többszöröse került a motorháztető alá (és egy részének helyére is). Ennek következtében a motorteret is bővíteni kellett, illetve a kivágott elemek statikai szerepét pótolni valahogy. Gyakorlatilag az utastérig beér a motor-váltó kettőse, így a hűtőnek már csak hátul jutott hely, ami nem optimális a légáramlás szempontjából, de ez a motor ennél nagyobb terhelésre lett tervezve.

Némi szenvedés árán végül sikerült életet lehelni a szörnyszülöttbe, így egy kis gumiégetés a műhelyben és driftelés az udvaron bizonyította, hogy sikeres volt a két világ találkája, de azt azért reméljük, több hasonló projekten nem törik a fejüket a srácok.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/