/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kevesebb utat újítanak fel Budapesten

2008. október 31. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

A Fővárosi közgyűlés 300-ról 130 kilométerre módosította a jövőre felújítandó utak hosszát.

Az MSZP-SZDSZ koalícióval többször is együtt szavazó MDF támogatásával fogadta el a Fővárosi Közgyűlés az önkormányzat 2010-ig szóló útfelújítási programjának módosítását, amellyel a korábbi 300 kilométeres terv 130 kilométerre csökkent. Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes előterjesztésében azzal indokolta a módosítás időszerűségét, hogy ha most nem döntenek, akkor csúszik a felújítások jövő évi kezdése. Közölte, hogy a módosítással a Thököly útnak a Keleti pályaudvar és a Dózsa György út közti része 2010 májusára készülne el a 4-es metró felszíni munkáinak keretében. A módosítással 2008-2010. között 19,5 milliárd forintot fordítanának útfelújításokra, amelyből 7,1 milliárdot az államtól várnak.


Riz Levente (Fidesz) szerint csődöt mondott a főváros tavaly elfogadott útfelújítási programja. Kifogásolta, hogy a mostani módosítási javaslatról nem kérték ki a kerületek véleményét. A rossz előkészítésnek tulajdonította azt, hogy a módosításban akad néhány éve felújított út is, miközben 30 éves utak kimaradtak abból. Wintermantel Zsolt (Fidesz) szerint a főpolgármester megtévesztette a fővárosiakat korábban, amikor azt ígérte, hogy minden fővárosi egy forinthoz ugyannyit ad az állam útfelújításra. Javaslatára a közgyűlés elfogadta azt, hogy a XVI. kerületi Mátyás király utat, amit 2005-ben rosszul, érvényes szerződés módosításával újítottak fel, jövőre ismét felújítsák. Ennek költségét pedig a Strabag Zrt.-re terhelik.

Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármester módosítását elfogadva a közgyűlés mintegy 350 millió forinttal bővítette a 19,5 milliárdos útfelújítási keretet. A plusz pénzt a Thököly út Baross tér és Dózsa György út közötti részének felújítására költenék. A polgármester emlékeztetett arra, hogy ennek a szakasznak a felújítását egy tavaly elfogadott közgyűlési határozat alapján idén el kellett volna végezni, de a határozatot nem hajtották végre.

(Forrás: MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/