/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kozmetikában volt a legnagyobb Jaguar

2017. július 24. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Jaguar új lendületet adott luxus sportlimuzinjának, az XJ-nek. A 2018-as modellévre új műszaki megoldások és vezetői asszisztens rendszerek jelentek meg benne, az igazi újdonság azonban az 575 lóerős XJR575 csúcsmodell, amely 300 km/órás végsebességével a Föld egyik legsebesebb négyajtósa.

A Jaguar úgy érezte, eljött az idő legnagyobb modelljének korszerűsítésére, hiszen a prémium konkurensek egyre komolyabb technológiai arzenállal halmozzák el vásárlóikat. Ezért új konnektivitási megoldásokat épített autójába. Immár van a fedélzeten 4G Wi-Fi, aminek a segítségével az utasok menet közben is online maradhatnak. A rendszer akár nyolc készüléket is ki tud szolgálni. Ezen kívül a középkonzolon nagyobb, 25 centis lett az érintőképernyő, s a felbontása is jobb lett. Emellett ujjmozdulatokkal is vezérelhető, akárcsak az okostelefonok.

A biztonsági asszisztens rendszereket szintén magasabb szintre hozták. Az első, nagy látószögű kamera segítségével immár a rosszul belátható kereszteződések sem jelentenek veszélyt, az új sávtartó rendszer pedig segít a sáv közepén tartani a járművet. A fáradságfigyelő mellett az adaptív sebességrögzítő és -tartó rendszer, valamint a fejlett autonóm vészfékrendszer is az alapfelszerelés része. Sztereo kamera pásztázza az utat és 5-60 km/óra sebesség között a járművekre és a gyalogosokra is odafigyel. A vészhelyzeteket fékezéssel kerüli el.

Az XJ modellpaletta csúcsát mostantól az új XJR575 képviseli. A sportos küllemű gépet az 5 literes, kompresszoros V8-as erőmű hajtja a korábbinál 25 lóerővel nagyobb teljesítménnyel. Az 575 lóerőhöz 700 Nm társul, ami az összkerékhajtásnak köszönhetően veszteség nélkül jut az útra. A nagymacskának 4,4 másodpercig tart a százas tempo elérése, a vége pedig 300 km/óra, amivel a leggyorsabb limuzinok között a helye.

Az XJR575 sztenderd és hosszított kivitelben is elérhető, két új fényezéssel, a látványos Velocity kékkel és a Satin Corris szürkével. A csúcsmodell jellegzetességei emellett az egyedi, hangsúlyos hátsó légterelő szárny, küszöbidomok és lökhárítók, fényes fekete keretes légbeömlőkkel, valamint a szellőzős motorháztető. A 20 colos Farallon könnyűfém felniket feketére fényezték, a féknyergek pedig pirosak. Az utastérben az 575 feliratok mellett gyémántmintás fekete vagy fekete-fehér bőrkárpitozást találunk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/