/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Különleges modellel ünnepel a McLaren

2015. január 20. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Húsz évvel ezelőtt a 24 órás Le Mans-i verseny egyik leghíresebb befutójára került sor: az első, a harmadik, a negyedik, az ötödik és a tizenharmadik helyen is egy McLaren F1 GTR ért célba. Ezt megünnepelendő, a McLaren öt darab speciális utcai modellt készített, F1 LM néven. A legendás sportautó modern utódja pedig a 650S Le Mans, amelyből immár 50 darab lát napvilágot.

A McLaren Special Operations részlege által tervezett McLaren 650S Le Mans csakis kupé változatban lesz elérhető és stílusában a Le Mans-győztes, 59-es rajtszámú F1 GTR-re hajaz majd. Legjellegzetesebb stíluseleme a funkcionális tető légbeömlő, amely a 3,8 literes ikerturbós erőforrást látja el friss levegővel. Az első splitter, az oldalsó légbeömlő, továbbá az egyedi hátsó lökhárító és diffúzor szénszálas műanyagból készült.

A szürkéskék fényezés és az ötágú felnik is a híres elődre utalnak. A Le Mans Edition névre keresztelt, könnyű kerekek ránézésre ugyanolyanok, mint amilyeneket az 1995-ös versenyautókra raktak, az átmérőjük pedig elöl 19, hátul 20 col. A 650S Le Mans modell karbon kerámia fékrendszert is kap, narancsszínű féknyergekkel, a küszöbökön és a felniken pedig Le Mans felirat látható.

Az utasteret fekete bőrrel és Alcantarával kárpitozták, a sportülések közepét narancsszínű Alcantarával borították. A fejtámlákba Le Mans feliratokat hímeztek, s a szőnyegek is egyedi kivitelűek.

A McLaren 650S Le Mans teljesítménye megegyezik a normál változatéval, 650 lóerőt és 678 Nm nyomatékot ad le. A nulla-százas gyorsulást 3 másodperc alatt tudja le, a végsebessége pedig 333 km/óra.

Az autó ára 244 500 font, és az első példányokat az év közepétől lehet átvenni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/