/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lánctalpas járművet és abroncsokat kapott a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat

2016. december 22. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A Goodyear Dunlop Tires Magyarország folytatta 2014-ben kezdődött támogatási együttműködését a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal, újabb járműveiket szerelte fel abroncsokkal. Emellett egy különleges lánctalpas járművet is átadtak a szolgálatnak, amely az autóval megközelíthetetlen utakon, erdei felderítések során jelent segítséget az életmentésben.

A mentőszolgálat terepjáróját korábban Wrangler AT/SA+ gumiabronccsal látták el, most pedig a csapatszállító és a kutyákat szállító járművekhez adományoztak Dunlop Winter Response 2 és Winter Sport 5 abroncsokat. A Goodyear egy különleges lánctalpas járművet is adományozott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak. Az egyszemélyes, speciális jármű elsősorban az autóval megközelíthetetlen utakon, erdei felderítések során jelent segítséget az életmentésben, gyorsítva és megkönnyítve a mentőszolgálat tagjainak helyszínre érkezését.

A solymári központú Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat fő profilja az emberélet mentés, sőt a bajbajutott állatok mentése is felkerült a palettájukra. Életek múlnak tehát azon, hogy odaérnek-e egy helyszínre, mert őket akkor hívják, amikor a mentésben résztvevő erők számára elfogynak a járható utak. Feladatuk komplex, hiszen minden mentés azzal kezdődik, hogy kéklámpával hosszú kilométereken át vonulnak a helyszínre, majd percekkel később már földutakon száguldanak és végül a sokszor térdig érő sárban küzdik fel magukat egy hegytetőre.

Sok esetben azonban a mentés helyszíne nem közelíthető meg autóval, így a mentőszolgálat emberei gyalogosan is kénytelenek voltak hosszú utakat megtenni hegyvidéki területeken. Ezekben az esetekben nyújt hatalmas segítséget az a különleges, lánctalpas jármű, amely a Goodyear támogatásaként került a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálathoz.

„A 2013-as, március 15-i hosszú hétvége alatt kialakult komoly hóhelyzet teremtette meg az igényt egy olyan speciális jármű iránt, amellyel a hó miatt veszteglő kocsisorok között lehet közlekedni. A leginkább egy gördeszkához hasonlítható lánctalpas jármű további előnye, az autóval megközelíthetetlen terepeken, erdőben, hegyi ösvényeken is bevethető, az erdei utakon lezárt sorompók alatt is át tud menni, tovább gyorsítva kollégáink helyszínre érkezését. A jármű egy gokartmotorral működik, viszonylag gyorsan, akár 40-45 km/h-val is tud haladni, bár a nehezített útviszonyok leginkább 20 km/h sebességet engednek meg. Méretéből adódóan egy személyt bír el, azonban a mentőszolgálat által legyártott, mögé szerelhető plató plusz egy személy vagy felszerelés szállítását is lehetővé teszi – monda el Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/