/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lebegő műszerfal-koncepció a BMW-től

2016. december 20. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (január 5-8.) a BMW bemutatja HoloActive Touch elnevezésű műszerfal-koncepcióját. Az innovatív kezelőfelület virtuális érintőképernyőként teremt kapcsolatot a vezető és a jármű között, a lebegő kijelző érintés-érzékeny funkciói pedig ujjhegy-tapintásokkal és egyszerű gesztusokkal vezérelhetők.

HoloActive Touch

A BMW HoloActive Touch a BMW i divízió Inside Future névre keresztelt utastér-elrendezési koncepciójának része, amely arra hivatott, hogy megismertesse a CES látogatóival az intelligens hálózatba kapcsolt jövőbeni okosautók mobilitási élményét és kézzelfogható közelségbe hozza az automatizált járművek világát.

A BMW HoloActive Touch egy technológiában egyesíti a BMW Head-Up kijelző, a BMW Gesztusvezérlés és az érintőképernyő előnyeit, amelyeket további funkciókkal kiegészítve páratlanul egyedülálló felhasználói felület jön létre. A műszerfal gombjai az autóipar történetében most először fizikai kontaktus nélkül működtethetők, miközben a technológia a hagyományos érintőképernyőkhöz hasonlóan a teljes kezelőfelületet láthatóvá és tapinthatóvá teszi.

A BMW már a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállítás korábbi felvonásain is számos úttörő kijelző-koncepcióról és innovatív vezérlési tanulmányról rántotta le a leplet. A 2015-ös expón debütált gesztusvezérlési koncepció például ma már a BMW 7-es sorozat és a BMW 5-ös sorozat modelljeihez is elérhető opció. A BMW Gesztusvezérlést ezt követően a 2016 januárjában bemutatott BMW AirTouch technológia fokozta még tovább: az innovatív technológia szenzorjai a háromdimenziós kézmozdulatokat is felismerik, miközben a hatalmas panorámakijelző egyetlen, fizikai kontaktus nélkül működtethető érintőképernyőként funkcionál.

A BMW HoloActive Touch ezen vezérlési funkciókat, valamint a vezető és a jármű közötti interaktív kapcsolatot is teljesen új szintre emeli. A műszerfal-koncepció kezelőfelülete a BMW Head-Up kijelző alapelve szerint működik: a digitális gombokat egy tükröket alkalmazó színes projektor-technológia vetíti ki az utastéri középkonzol magasságába, a vezető jobb kezéhez. A digitális felület ezúttal nem a szélvédőn, hanem a középkonzol felett, lebegő formában jelenik meg, a kivetített gombok és funkciók pedig egy okostelefon kezelőfelületéhez hasonlóan, játszi könnyedséggel konfigurálhatók. A vezető jobb kézfejének mozdulatait egy intelligens kamera figyeli, amely az ujjhegy-tapintásokat is tökéletes részletességgel érzékeli. Amint a vezető megérint egy virtuális gombot vagy funkciót, az ikon aktiválását egy apró fénygyűrű jelzi.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/