/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Japán Nagydíj – Leclerc nem igazán érti, hová tűnt a Ferrari tempója

2024. április 06. 11:20   |   Autoblog
címkék:  

Charles Leclerc elismerte, hogy nem tudja, mi volt a nehéz időmérőjének az oka Japánban.

A monacói pilóta a nyolcadik helyről indulhat, ami a legalacsonyabb rajtpozíciója a tavalyi holland futam óta.

A Ferrari annak ellenére küszködött a tempóval a szombati nap folyamán Szuzukában, hogy a pénteki edzéseket követően pozitívan értékeltek.

A médiának nyilatkozva Leclerc kifejtette, hogy nincs azonnali válasza a tempó hiányára, mivel az edzés során végig jól érezte magát az autóban ülve.

“A legtöbbször, amikor a nyolcadik helyen végzel, akkor mindig van rá magyarázat – akár egy hiba az egyik kanyarban, akár csak a beállítások” – mondta.

“De őszintén szólva az autót jónak éreztem. A köröm pedig elég rendben volt, csak nem állt rendelkezésre elég tapadás ahhoz, hogy gyorsabban menjünk. Van egy mintázat a Q1 óta, ami egy kicsit furcsa, ami szerintem inkább a gumi előkészítéssel függhet össze, de ez nem csak egyszer fordult elő idén. Szóval meg kell vizsgálnunk, és megpróbáljuk megérteni, mit tudnék jobban csinálni, hogy [a jövőben] jobban felkészítsem a gumikat, mert jelenleg leginkább ezzel küzdök. Erre most nem igazán van magyarázatom” – értékelt a monacói.

Leclerc azzal vigasztalódik, hogy a Ferrari erős versenytempót mutatott az edzésszimulációk során, ugyanakkor arra számít, hogy ezen a klasszikus szűk pályán nehéz lesz az előzés.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/