/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leleplezték a legradikálisabb V12-es Ferrarikat

2021. május 10. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Néhány nappal ezelőtt hivatalosan is leleplezték a 812 Superfast modellből kifejlesztett, versenygénekkel beoltott Ferrarit, amely a 812 Competizione nevet kapta. A premieren pedig a targatetős testvérét, a 812 Competizione A modellt is megpillanthatta a közönség. A két kis sorozatú kocsit egy szűk körnek szánják, tehát csakis a legkomolyabb gyűjtők vásárolhatnak majd belőle.

Az új Ferrari 812 Competizione és 812 Competizione A kétségtelenül a két legizgalmasabb V12-es motorral szerelt szupersportkocsi lesz a színen. Tizenkét hengeres erőforrásuk mérnöki csúcsteljesítmény. A 6,5 literes blokk 830 lóerőt képes leadni 9250-es fordulatszámon és 9500-ig is elpörög, lúdbőröztető hangzás kíséretében, amelyet a beépített benzines részecskeszűrő sem fojt le. A maximális nyomaték 692 Nm 7000-es fordulatszámon.

A korábban is elismerésre méltó 800 lóerős teljesítményt a mérnökök 830-ra tornászták fel, mégpedig az erőforrás alapos átdolgozásával. Áttervezték az olyan lényegi komponenseket, mint a hengerfejek, a hajtókarok, a dugattyúk és a főtengely. A motor megfelelő légzésének érdekében átépítették a szívórendszert is.

A motorhoz mindkét modell esetében 7-fokozatú duplakuplungos váltóművet kapcsoltak, amely 5 százalékkal gyorsabb fokozatváltásokat eredményezett. Az áttételek megegyeznek a 812 Superfastéval, az új autókban mégis sportosabb a kapcsolási érzet, köszönhetően az 500-zal feljebb forgatható motornak. Mindkét modell 2,85 másodperc alatt gyorsít százra, 7,5 másodperc alatt eléri a 200 km/órát, és 340 km/óra fölötti végsebességre képes.

A kitűzött menetdinamikai célok elérésében segített a független négykerék-kormányzás, a továbbfejlesztett Side Slip Control (SSC) elektronikus rendszer és a továbbfejlesztett Michelin Cup2R gumik. A saját tömeg alacsonyan tartására is odafigyeltek: kívül-belül intenzíven használtak karbont, spóroltak a hangszigetelésen, kovácsolt kerekeket és titánium csavarokat alkalmaztak, így a Competizione modell 38 kilogrammal könnyebb lett a 812 Superfastnál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/