/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leleplezték a Volvo XC40-est

2017. szeptember 22. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo lerántotta a leplet kompakt szabadidőautójáról, az XC40-ről, így a svéd márka fennállása óta először kínál három, világszerte elérhető szabadidőjárművet az autópiac legnagyobb ütemben növekvő szegmensében. A gyártás novemberben indul.

Az új XC40 az első olyan modell, amely a Volvo Cars új fejlesztésű, moduláris jármű platformjára (CMA) épül, arra a platformra, amely a 40-es széria további, tervezett típusainak – köztük tisztán elektromos üzemű járműveknek – is alapjául szolgál majd. A Geely-vel közösen kifejlesztett CMA felruházza a vállalatot a szegmens meghódításához szükséges méretgazdaságossággal.

Ami a technológiai tartalmat illeti, az XC40 az új 90-es és 60-as szériákban megismert, díjnyertes biztonsági, kapcsolódási és infotainment technológiákat honosítja meg a városi szabadidőjárművek kategóriájában. Ahogy fivérei, az XC40 is rávilágít arra, hogy az új, házon belül kifejlesztett technológiák alkalmazása valósággal átformálja a márkát és annak jövedelmezőségét.

Ezek a technológiák az új XC40-est a prémium városi szabadidőjárművek kategóriájának egyik leggazdagabban felszerelt képviselőjévé teszik. Az XC40 olyan biztonsági és vezetőtámogató funkciókat kínál, mint a Volvo Pilot Assist rendszere, a City Safety, az útelhagyást gátló biztonsági rendszer, az automatikus fékvezérléssel kombinált, kitolatáskor a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, vagy a 360 fokos kamera, ami segíti a manőverezést a szűk helyeken.

Az XC40 emellett újszerű választ ad a fedélzeti tárolás kérdésére is. A modell ötletes belső kialakításának köszönhetően az XC40 utasai a szokásosnál praktikusabb tárolóhelyet találnak többek között az ajtókban és az ülések alatt. Emellett külön rekesz várja – és tölti vezeték nélkül – a mobiltelefonok nagy részét, egy kihajtható akasztó pedig a kézitáskák és szatyrok elhelyezését könnyíti meg.

Az XC40 bevezetésekor kétféle négyhengeres Drive-E erőforrással, a négyhengeres D4 dízelmotorral, illetve a T5 benzinessel lesz megrendelhető. A későbbiekben további opciók, így többek között hibrid, valamint tisztán elektromos meghajtású hajtáslánc-variációk is rendelkezésre állnak majd. Ezen túlmenően az XC40 a Volvo kínálatában elsőként kapja meg a cégcsoport új háromhengeres motorját.

Az új XC40 gyártása novemberben veszi kezdetét a Volvo Cars belgiumi üzemében, Gentben; a megrendeléseket szeptember végétől fogadja a Volvo.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/