/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Lopják a dízelbotrány miatt leparkolt autókat – videóval

2017. szeptember 16. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Többtucatnyi Volkswagen és Audi dízelkocsit tulajdonítottak el Amerikában az elhagyatott, ezért lerakattá minősített Pontiac Silverdome stadion területéről nemrégiben, ahol több ezer fiatal autó várja pusztulását a szabad ég alatt. Bűn vagy optimális helyzetkihasználás?

Bár a Volkswagen által ígértnél jóval környezetszennyezőbbnek bizonyultak az EURO IV és V dízelmotorral szerelt járművei, szomorú látványt nyújt a botrányban érintett, visszahívott autók mennyisége világszerte több lerakati ponton.

Az egyik ilyen az egykor gyönyörűen pompázó, mára életveszélyesnek számító, elhagyatott detroiti Pontiac Silverdome stadion, amely körül több ezer fiatal gépjárművet parkoltak le (minden bizonnyal véglegesen), hogy ne károsíthassák tovább a környezetet – bár jó kérdés, hogy a szabadban a meleg és hideg hatására kioldódó olajok, maróanyagok, a gumik és egyéb veszélyes alkatrészek mennyire tesznek jót, de a levegőbe közvetlenül biztosan kevesebb szén-monoxid és nitrogén-oxid kerül.

Ezek közül a teljesen jó állapotban levő, használható autókból loptak el az elmúlt időben körülbelül 60 darabot a tolvajok, melyek közül az eddigi vizsgálatok alapján legalább 22 példányt valahogyan visszahelyeztek forgalomba, közülük 12 darabot egy michigani aukciósház értékesített.

A szomorú véget ért stadion és környéke így néz most ki:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

egyember
2017-09-17 - 07:39

Nem egészen értem az ilyen “akciókat”.
Egy autó a megengedettnél/lehetségesnél több károsanyagot bocsát ki. Még (jól) használható, de kidobjuk. (természetesen)Helyette egy újat állítunk forgalomba. Amit le kell gyártani. Ez új nyersanyag kitermelését jelenti (még akkor is, ha újrahasznosítottat használunk fel). A kitermelés és a legyártás közben (elkerülhetetlenül) energiát használunk fel. Ennek az energiának az előállítása (elkerülhetetlenül) károsanyag kibocsátással jár. Mennyivel? Kevesebbel, mintha a “rossz” gépkocsit tovább üzemeltetnénk?


*/