/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már hazánkban is elérhető a Volkswagen California

2018. június 18. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A szabadságot kínálja négy keréken: ez a California a Volkswagen Haszonjárművektől. Kategóriájának legsikeresebb lakóautója újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis elkészült belőle a 100 000. példány. Csak a tavalyi évben a márka 15 155 darab California lakóautót gyártott, amely 18 százalékos bővülés a korábbi évhez képest. Hazánkban pedig egy különleges kiadásban, California Balaton Edition néven kerül forgalomba először.

A mérföldkőnek számító 100 000. California modell, amely elhagyta a hannoveri gyárat egy 204 LE teljesítményű 2.0 TSI erőforrással szerelt California „Ocean” modell volt, amelyet hétsebességes, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval és 4MOTION összkerékhajtással szereltek. A cukorfehér/csillagfénykék metál színű bicolor karosszériát kék színű felhajtható vászontető, kerékpártartó, navigációs rendszer, konyhai tartozékok, fahatású padló és sok egyéb extra teszi teljessé.

A California sikertörténete 30 évvel ezelőtt indult, fejlesztése a Westfalia modellel együtt történt. Alapját a Transporter harmadik generációja adta és kezdetben Rheda-Wiedenbrückben készült. 2004. óta a California modellt kizárólag Hannover Limmer körzetében található üzemében fejleszti és gyártja a Volkswagen Haszonjárművek. A California gyártási területe közel 13 000 négyzetmétert ölel fel.

Különlegesség a magyar piacra: California Balaton Edition

A Volkswagen T6 California Balaton Edition akciós felszereltségével és árazásával kifejezetten a magyar ügyfeleknek készült, így a 30 éves ikon, a California már hazánkban is elérhető. A Balaton Edition hét személyes, teljes értékű lakóautó, ami a hétköznapokban is úgy használható, mint egy luxus egyterű, például egy Multivan.

A Balaton Edition a California Beach alapmodellre épül, amely a korábbi 4 helyett már 7 üléses kivitellel rendelkezik, ezek 3 sorban helyezkednek el, az első két sor ülései forgathatók. A Beach felszereltségben található kempingasztal, kempingszékek és a 2 fő részére szállást biztosító Camper tető mellett a Balaton Edition tulajdonosai elősátrat, impozáns szövetkárpitot, Multivan-műszerfalat, parkolóradart is kapnak. A modell büszke lehet elődeire, amelyek a hatvanas-hetvenes évek hippimozgalmának ikonjává váltak. Az ősök előtti tisztelgés, hogy a California Balaton Edition „Woodstock” elnevezésű 17 collos könnyűfém kerekeken szolgálja tulajdonosait.

Volkswagen California Balaton Edition Magyarországon június közepétől 17 997 550 forintért lesz kapható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/