/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már megrendelhető itthon a 2 literes Toyota Supra

2020. július 23. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

A tavaly 17 év után feltámasztott Toyota Supra mostantól egy kisebb 2,0 literes motorral is megrendelhető. A GR Supra sportautós értékeit a 2.0 literes motor is maradéktalan, letisztult formában őrzi meg, miközben a kisebb, könnyebb erőforrás további menetdinamikai előnyöket eredményez: az akár 100 kilogrammal csekélyebb menetkész tömegnek köszönhetően az autó még agilisabb lett. A 2 literes turbómotorral hajtott GR Supra indulóára 17 millió forint.

A Toyota Gazoo Racing első globális modelljeként kifejlesztett GR Supra európai kínálatában az eddigi 3,0 literes, soros hathengeres turbómotor mellett most megjelenik egy új 2,0 literes, soros négyhengeres turbómotor. A GR Supra az új 2,0 literes motor révén szélesebb rétegeket lesz képes megszólítani, ráadásul mivel a motorblokk könnyebb és kisebb, mint a 3,0 literes egység, kedvezőbb tehetetlenségi jellemzőkkel és kiegyensúlyozottabb futóművel ruházza fel a sportautót, s ez még pontosabb és kezesebb vezethetőséget eredményez.

Noha a motorteljesítmény szerényebb – 258 LE –, az erőforrás erőkifejtését élvezetessé teszi a széles fordulatszám-tartományban elérhető, tekintélyes 400 Nm forgatónyomaték, amely gyorsan kapcsoló, nyolcfokozatú ZF automata sebességváltón keresztül jut el a hajtott kerekekre. A GR Supra rajtautomatikájának köszönhetően az autó álló helyzetből mindössze 5,2 másodperc alatt éri el a 100 km/óra sebességet. Az elektronikusan korlátozott végsebesség ugyanúgy 250 km/óra, mint a 3,0 literes modellnél.

A 2,0 literes GR Supra csupán két külső formai jegyében tér el a 3,0 literes modelltől: az egyik a 18 colos keréktárcsák, a másik a kipufogórendszer 90 mm-es átmérőjű, fényes króm végcsöve (a nagyobb teljesítményű modell 100 mm-es, csiszolt nemesacél végcsövet kapott.)

A Toyota GR Supra gyártása már megkezdődött, a model 17 050 000 forintos induló ártól már idehaza is megrendelhető. Az első hazai ügyfelek ősszel vehetik át autójukat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/