/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már negyedmillió hibrid Lexus SUV fut Európában

2020. április 09. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

A hibrid hajtású Lexus szabadidőjárművek európai eladásai idén márciusban meghaladták a negyedmilliót. Ennek több mint a felét a műfajteremtő RX tette ki.

lexushybridsuvrange2020

A Lexus idén kora tavasszal adta el negyedmilliomodik hibrid szabadidőjárművét Európában. A tekintélyes mennyiséget 15 év alatt érte el a márka: ekkor vezették be az Óvilágban a Lexus RX400h-t, a világ első prémium benzin-elektromos crossoverét. Az úttörő modellből, valamint két utódjából – a 2008 és 2012 között forgalmazott RX 450h-ból, majd az azonos nevű, de nagyobb teljesítményű hajtásláncot alkalmazó negyedik generációs modellből – a mai napig 127 203 darab talált gazdára Európában.

Jóval rövidebb ideje, mindössze hat éve kapható a Lexus NX 300h, ám a középkategóriás szabadidőjármű így is kis híján felzárkózott nagyobb testvéréhez. Annak 3.5 V6-os hibrid egysége helyett a korabeli Lexus ES hibrid szedán hajtásláncát kapta meg, egy fontos kiegészítéssel. A 2.5 literes, soros négyhengeres belsőégésű motorhoz ugyanis választhatóan egy vagy két villanymotor társul – utóbbi esetben a második motor a hátsó tengelyt hajtja.

Ezt az opciót a Lexus európai crossover-kínálatának harmadik, egyben legkisebb tagja, a Lexus UX is kínálja. A 2019-ben piacra lépett modell mostanra már vezeti a márka európai eladásait. Az UX 250h ugyanazt a hibrid hajtásláncot alkalmazza, mint az új generációs Toyota Corolla, illetve Toyota C-HR; kétliteres alapmotorjának termikus hatásfoka (41%) világcsúcsnak számít a sorozatgyártású benzinmotorok körében. Nem egészen egy év alatt 22 171 hibrid UX-et adtak el Európában.

Jelenleg a Lexus szabadidőjárművek európai eladásainak 63 százalékát, nyugat-európai forgalmának pedig lenyűgöző 96 százalékát teszik ki a hibrid modellek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/