/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már tuningolják az új Lexus NX-et

2022. március 20. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését egyszerre változtatta sportosabbá és elegánsabbá a krómozott kiegészítőivel.

2021 nyarán mutatkozott be a második generációs Lexus NX, amely elődjéhez hasonlóan az aktuális Toyota RAV4 műszaki alapjaira épül, de a testvérmodellnél igényesebben berendezett belső teret, jobb felszereltséget, több szolgáltatást és fejlettebb műszaki megoldásokat kínál.

A világpremier óta eltelt rövid idő is elég volt ahhoz, hogy megjelenjen az első optikai tuningcsomag az NX-hez, mégpedig a japán Modellistának köszönhetően. A kizárólag Toyoták és Lexusok nemesítésére szakosodott műhely hű maradt önmagához, ugyanis ízléses, cseppet sem harsány kiegészítőket tervezett az autóhoz. Például az első lökhárító aljára szerelt, krómbetétes, szélesített kötény anélkül teszi markánsabbá az orr-részt, hogy bazári hatást keltene. Vélhetően nem fogja zavarni a célcsoportot, hogy a légterelő elem a terepjáró-képességet valamelyest rontja, mivel a szabad magasságot 28 mm-rel csökkenti, az első túlnyúlást pedig 45 mm-rel növeli.

Ezt a kiegészítőt, hasonlóan a hátsó lökhárítóhoz rendelhető, karosszéria színére fújt betéttel és krómozott C-alakú díszbetétekkel ellátott alsó légterelőhöz, nem lehet megrendelni az F-Sport felszereltségű NX-ekhez, azok ugyanis már eleve sportos, mélyre húzott, díszbetétes lökhárítókkal és diffúzorral hagyják el a fukuokai gyárat.

Azonban a Modellista tunincsomagjának többi részét, a hasmagasságot 31 mm-rel csökkentő, küszöbre szerelhető szoknyákat, a hátsó tetőszpojlert oldalról megtámasztó, krómozott légterelőket, valamint az új tervezésű, 20 colos könnyűfém keréktárcsákat már minden felszereltséggel, akár az F-Sporttal is lehet kombinálni. A kovácsolt alumíniumból készült, sokküllős, fényesen csillogó krómfelnikre ugyanúgy 235/50 RF 20-as abroncsok valók, mint az NX magasabb felszereltségeihez tartozó gyári felnik esetében.

A teljes Modellista Advanced Luxury Package ára Japánban 261 800 jen (778 ezer forint) a fényezetlen, és 294 800 jen (876 ezer forint) a karosszéria színére fényezett változat esetén, de az egyes alkatrészeket külön-külön is meg lehet vásárolni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/