/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még erősebb lett a Porsche Macan

2016. szeptember 01. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

Az Európában meglehetősen jól fogyó kompakt Porsche Macan SUV csúcsmodellje gyári sportcsomagot kapott, amitől még izmosabbá és még dinamikusabban vezethetővé vált. Most már komoly sportkocsikat aláz.

A Porsche Macan Turbo kiterjedt gyári sportcsomagot kapott, amivel a modellpaletta csúcsára ugrott. A teljesítmény-növelés révén a 3,6 literes biturbó V6-os erőforrás 440 lóerőt ad le, ami 40 lóerővel több, mint a korábbi Macan Turbóban. Ha maradunk a számoknál, kiderül, hogy a legfontosabb érték, a nulla-százas gyorsulás négytized másodpercet csökkent, immár 4,4 másodperc, a végsebesség pedig 272 km/óra nőtt (+6 km/óra). A turbómotor nyomatéka is emelkedett, immár 600 Nm áll rendelkezésre igen széles, 1500-4500-as fordulatszám-tartományban. Sport Plus menetmódban a Macan Turbo 2,9 szekundum alatt gyorsít 80-ról 120 km/órára (-0,2 mp).

Azonban a Performance csomaggal felszerelt Macan Turbo modellnek nemcsak a motorját doppingolták fel. Az autó új fejlesztésű fékrendszert, ültetett sportfutóművet, Sport Chrono csomagot és sportkipufogó-rendszert is kapott. Az első tengelyen 39 centiméter átmérőjű perforált féktárcsák dolgoznak (+30 mm), amelyeket pirosra festett hatdugattyús féknyergek szorítanak. A normál Macan Turbo modellhez képest a sportcsomagos verzió 15 mm-rel mélyebben ül és aktív felfüggesztését is áthangolták. Felárért állítható magasságú légrugós felfüggesztés rendelhető. A hétsebességes PDK duplakuplungos váltómű rendkívül gyors kapcsolási időkkel bír.

Természetesen a Performance Package-dzsel kiegészített Macan Turbo is egyedire szabható, például a Turbo külső csomaggal. Ebben többek között megtalálható az ismerős 911 Turbo dizájnos 21 hüvelykes felnigarnitúra, a LED-es fényszórórendszer és számos fekete díszítőelem. A külső Turbo stíluscsomagnak belső párja is elérhető, ami fekete bőr/Alcantara kárpitozást és karbon dekorációs elemeket foglal magában.

A Porsche Macan Turbo Performance már rendelhető, németországi bruttó alapára 91 142 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/