/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még jobb lett a Toyota Prius Plug-in Hybrid

2019. július 19. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

Megújult a Toyota Prius Plug-in Hybrid. A népszerű hálózatról tölthet hibrid immár 55 kilométert képes tisztán elektromos üzemben megtenni és a korábbi négy helyett immár öt ember utazhat benne. A felfrissült vonalvezetést az új metálfekete külső fényezés és 17 colos könnyűfém keréktárcsák teszik még markánsabbá.

A Plug-in modellváltozat valójában két autó egyben: egy kifinomult full hibrid hajtású jármű ultra-alacsony üzemanyag-fogyasztással és CO₂-kibocsátással, emellett pedig egy teljes értékű, tisztán elektromos hajtású autó akár 55 kilométeres EV-hatótávolsággal és 135 km/órás EV-végsebességgel. A Prius Plug-in alacsony emissziója és különleges menettulajdonságai olyan élvonalbeli technológiáknak köszönhetők, amelyek még a Toyota modellkínálatában is egyedinek számítanak.

A Prius Plug-in hőszivattyús fűtőrendszere például az autó körüli levegő hőjét is hasznosítja, így sokkal hatékonyabban működik, mint a hagyományos megoldások, amelyek a motorból nyerik a fűtéshez szükséges energiát – nem is beszélve az EV-modellek elektromos fűtéséről. Emellett a feltöltés ideje alatt az akkumulátort melegítő rendszer hatékony üzemi hőmérsékletre fűti fel a cellákat, így biztosítva, hogy az akkumulátor teljesítménye és hatékonysága mindvégig megfelelő maradjon, vagyis a hideg időjárás is csak minimálisan csökkenti a Prius Plug-in elektromos hatótávolságát. Végezetül pedig ott van még a tetőn elhelyezett nagyméretű napelem, amely elektromos áramot termelve tölti a hibrid rendszer akkumulátorát; ez a megoldás mindmáig egyedinek számít a szegmensben.

Az időjárástól függően ez a napelemes rásegítés akár napi 5 kilométerrel is növelheti az EV-hatótávolságot, ami megfelel évi 1000 kilométernyi tisztán elektromos autózásnak. 2016 szeptemberi bemutatása óta több mint 1700 darab napelemmel felszerelt Prius Plug-in Hybrid talált gazdára.

Az új Prius Plug-in Hybrid most sokkal magasabb használati értéket kínál, hiszen a megújult modellben öt ülés található; a Toyota mérnökei a korábbi kétszemélyes hátsó üléspadot egy harmadik, középső üléssel is kiegészítették, ám ügyeltek arra, hogy az utasok továbbra is elférjenek. A szállítható személyek számának növelése mellett az új Prius Plug-in Hybrid megjelenése is változott.

Az utastér fekete kárpitozását fehér betétek dobják fel, és egy új szövetkárpit is megjelenik a kínálatban, még jobb minőségérzettel töltve meg a kabint. Az utastér felfrissítése mellett az autó látványa is megújult. Az új Prius Plug-in Hybrid immár egy új, Galaxis fekete metálfényezéssel is kapható, és a vásárlók opcióként megrendelhetik az új 17 colos könnyűfém keréktárcsákat is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/