/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még vonzóbb lett a Bentley Continental

2015. február 18. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley felfrissítette Continental GT családját, átfésülte a modellek külsejét és kibővítette a felszerelések listáját. Ezen kívül a W12-es motor teljesítményét is megemelte, így a Continental modellek újult erővel vághatnak neki az esztendőnek. Az új Continental famíliával a Genfi Autószalonon lehet majd közelebbről megismerkedni.

A sorozat legnépszerűbb modellje, a Continental GT külalakja számos ponton megváltozott. Az első lökhárítót átformálták, csakúgy, mint a sárvédőket, amelyek új, B betűt formázó szellőzőket is kaptak. A hátsó részen a csomagtértető határozottabban kiformált és aerodinamikus peremmel bír. A lökhárító is módosult, a korábbinál szélesebb és krómcsík fut végig rajta. A V8 S és GT Speed modellek diffúzor középrésze egyedi, megkülönbözteti őket a többi modelltől.

A külső módosítások sorát az új stílusú könnyűfém felnik zárják, amelyek 20 és 21 colos méretben állnak rendelkezésre. A GT V8 és a GT W12 hat triplaküllős, 20 colos garnitúrát kap, ami a Mulliner Driving felszereltséggel 21 colos, hét duplaküllős, grafitszürke kerékre cserélődik. A V8 S és a GT Speed sportváltozatok új 21 colos ötküllős felniken gördülnek. Három különleges, igen mutatós külső fényezés is megjelent a palettán, a Marlin kék, a Camel arany és a Jetstream világoskék.

A kabinban a fotelek új hosszanti mintát kaptak, míg a GT Speed modellben széria Mulliner Driving Specification esetében az ülések új, kisméretű gyémántmintát viselnek. Egyebek mellett a kormány is ergonomikusabb lett, új kezelőszervekkel és nagyobb váltóevezőkkel bír. Átkozmetikázták a középkonzolt és a főműszereket is, most modernebb hatást keltenek. Apróságnak tűnhet, de a belső világítást LED-esre cserélték, ami szintén sokat emel a színvonalon. Emellett a V8 és V8 S kupé modellekben a hátsó ülések között új tárolót alakítottak ki, ahol elhelyezhetők és tölthetők a különböző elektronikus eszközök, például iPad-ek is.

Frissült a feláras tételek listája is. A GT W12 és GT Speed modellek mostantól új, még puhább, az autóiparban a legmagasabb minőségi szintet képviselő semi-aniline bőrkárpitozással is megrendelhetők, akár két új színárnyalatban is. A GT V8 S, a GT W12 és Speed kupé kivitelek mennyezete pedig Alcantara kárpitozással is kérhető, a bőrkárpittal megegyező árnyalatban. Újdonságként mostantól fedélzeti Wi-Fi is elérhető a Continental modellekben.

A GT W12 kicsinosított lemezei alatt átfésült erőforrás dolgozik. A 6 literes ikerturbós W12-es egység 575 helyett 590 lóerőt teljesít, a nyomatéka pedig 700-ról 720 Nm-re gyarapodott. A teljesítménynövekedés ellenére azonban az aggregát 5 százalékkal kevesebbet fogyaszt, amely a hengerlekapcsolás technológiának köszönhető. Részterhelésen csak 6 működik a 12 hengerből, így az átlagfogyasztás 14,1 literre mérséklődött 329 g/km-es széndioxid-kibocsátás mellett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/