/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Megérkezett az új Toyota Aygo

2018. június 14. 16:50   |   Autoblog
címkék:  

Budapest bulinegyedének a szívében, a Teslában leplezték le a Toyota miniautójának, az Aygónak a legújabb generációját. A vadonatúj kisautóban minden megvan, hogy sikeres legyen, vagány és stílusos, látványos külső színekkel és testre szabható belső térrel, valamint teljes konnektivitással. Az új Aygo első példányai a napokban érkeznek a hazai márkakereskedésekbe

Az Aygo volt a Toyota első kompakt városi autója, amelyet kifejezetten az európai piacra tervezett. Hála annak, hogy a Toyota miniautója minden évben új karosszériaszínekkel és időről időre különleges változatokkal jelent meg, az Aygo a szegmens egyik legtrendibb autójának számít. Nem véletlen, hogy az elmúlt 13 évben több mint 760 ezer Aygo talált gazdára és vásárlóinak elégedettsége és márkahűsége messze felülmúlja az miniautók átlagát.

A változások közül a legszembeötlőbb kétségkívül a vadonatúj dizájn, a még a korábbinál is trendibb külső megjelenés, az egyedi színkombinációk és az ahhoz passzoló belső tér. A 3 és 5 ajtós változatban is elérhető miniautó első pillantásra felismerhető, ‘X’ orrkialakítása révén már eddig is kitűnt a tömegből, ezt az egyértelmű, azonnal azonosítható mivoltját megőrizte az Aygo új dizájnja is, a formaterv azonban a 3 dimenziós architektúra révén még erőteljesebb és stílusosabb lett.  A magenta és ciánkék metálfények révén új, divatos színek jelentek meg a palettán, amelyre igény esetén rímelnek a színmotívumok az utastérben is, miközben az Aygo négy konfigurálható karosszériaelem révén tökéletesen testre szabható lett. Mindehhez belül megújult grafikájú műszeregység és új kárpit opciók társulnak.

A volán mögött derül ki, hogy a Toyota mérnökei még tovább fokozták a vezetési élményt is, ami még csendesebb futással társul, ráadásul a szegmens legalacsonyabb fogyasztású (akár 3,6 l/km) és károsanyag-kibocsátású motorja révén még olcsóbbá vált az üzemeltetés is. Az új Aygót ugyanis egy környezetbarát, alacsony emissziójú 1 literes, 72 lóerős turbómotor hajtja, amely az Euro 6.2 környezetvédelmi normának is megfelel.

Az Aygo vásárlók ezen felül az új konnektivitási technológiáknak köszönhetően folyamatosan kapcsolatban maradhatnak a külvilággal: a kocsiban helyet kapott az Apple Car Play és az Android Auto szoftver, valamint a hangfelismerési funkció. Megjeleníthetjük a legfontosabb applikációkat a multimédiás képernyőn. Ennek és a hangfelismerési funciónak köszönhetően telefonálhatunk anélkül, hogy levennénk a szemünket az útról, vagy épp üzenetet diktálhatunk/olvastathatunk fel a rendszerrel.  Épp így használhatjuk a navigációs rendszert vagy épp hallgathatunk zenét is, hozzáférünk Spotify listáinkhoz épp úgy, mint lementett podcastjainkhoz vagy hangoskönyveinkhez.

Az új Aygo egy környezetbarát, trendi kisautó, amely kitűnik a tömegből, személyre szabhatósága révén az önkifejezés eszköze is lehet, miközben a teljes okostelefon integráció révén folyamatos konnektivitást kínál. Mindez predesztinálja arra, hogy legnépszerűbb továbbra is a fiatalok körében lesz.

A Toyota Aygo x felszereltséggel és 3 ajtóval hazánkban 2,69 millió forinttól vásárolható meg, x-play csomaggal 3,25 milliót kérnek érte. Ötajtós változatban az ára 3,35 milliótól indul és 4,195 millióig tart.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

maráczi aliz
2018-06-15 - 14:51

Automatában is létezik!


*/