/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Megérkezett az új Toyota Aygo

2018. június 14. 16:50   |   Autoblog
címkék:  

Budapest bulinegyedének a szívében, a Teslában leplezték le a Toyota miniautójának, az Aygónak a legújabb generációját. A vadonatúj kisautóban minden megvan, hogy sikeres legyen, vagány és stílusos, látványos külső színekkel és testre szabható belső térrel, valamint teljes konnektivitással. Az új Aygo első példányai a napokban érkeznek a hazai márkakereskedésekbe

Az Aygo volt a Toyota első kompakt városi autója, amelyet kifejezetten az európai piacra tervezett. Hála annak, hogy a Toyota miniautója minden évben új karosszériaszínekkel és időről időre különleges változatokkal jelent meg, az Aygo a szegmens egyik legtrendibb autójának számít. Nem véletlen, hogy az elmúlt 13 évben több mint 760 ezer Aygo talált gazdára és vásárlóinak elégedettsége és márkahűsége messze felülmúlja az miniautók átlagát.

A változások közül a legszembeötlőbb kétségkívül a vadonatúj dizájn, a még a korábbinál is trendibb külső megjelenés, az egyedi színkombinációk és az ahhoz passzoló belső tér. A 3 és 5 ajtós változatban is elérhető miniautó első pillantásra felismerhető, ‘X’ orrkialakítása révén már eddig is kitűnt a tömegből, ezt az egyértelmű, azonnal azonosítható mivoltját megőrizte az Aygo új dizájnja is, a formaterv azonban a 3 dimenziós architektúra révén még erőteljesebb és stílusosabb lett.  A magenta és ciánkék metálfények révén új, divatos színek jelentek meg a palettán, amelyre igény esetén rímelnek a színmotívumok az utastérben is, miközben az Aygo négy konfigurálható karosszériaelem révén tökéletesen testre szabható lett. Mindehhez belül megújult grafikájú műszeregység és új kárpit opciók társulnak.

A volán mögött derül ki, hogy a Toyota mérnökei még tovább fokozták a vezetési élményt is, ami még csendesebb futással társul, ráadásul a szegmens legalacsonyabb fogyasztású (akár 3,6 l/km) és károsanyag-kibocsátású motorja révén még olcsóbbá vált az üzemeltetés is. Az új Aygót ugyanis egy környezetbarát, alacsony emissziójú 1 literes, 72 lóerős turbómotor hajtja, amely az Euro 6.2 környezetvédelmi normának is megfelel.

Az Aygo vásárlók ezen felül az új konnektivitási technológiáknak köszönhetően folyamatosan kapcsolatban maradhatnak a külvilággal: a kocsiban helyet kapott az Apple Car Play és az Android Auto szoftver, valamint a hangfelismerési funkció. Megjeleníthetjük a legfontosabb applikációkat a multimédiás képernyőn. Ennek és a hangfelismerési funciónak köszönhetően telefonálhatunk anélkül, hogy levennénk a szemünket az útról, vagy épp üzenetet diktálhatunk/olvastathatunk fel a rendszerrel.  Épp így használhatjuk a navigációs rendszert vagy épp hallgathatunk zenét is, hozzáférünk Spotify listáinkhoz épp úgy, mint lementett podcastjainkhoz vagy hangoskönyveinkhez.

Az új Aygo egy környezetbarát, trendi kisautó, amely kitűnik a tömegből, személyre szabhatósága révén az önkifejezés eszköze is lehet, miközben a teljes okostelefon integráció révén folyamatos konnektivitást kínál. Mindez predesztinálja arra, hogy legnépszerűbb továbbra is a fiatalok körében lesz.

A Toyota Aygo x felszereltséggel és 3 ajtóval hazánkban 2,69 millió forinttól vásárolható meg, x-play csomaggal 3,25 milliót kérnek érte. Ötajtós változatban az ára 3,35 milliótól indul és 4,195 millióig tart.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

maráczi aliz
2018-06-15 - 14:51

Automatában is létezik!


*/