/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett hozzánk az új Volkswagen T-Roc

2022. március 01. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

A friss formavilággal, innovatív vezetéstámogató rendszerekkel és digitális szolgáltatások egész sorával felszerelt új T-Roc immár a magyar piacon is tovább folytathatja 2017-ben megkezdett sikertörténetét. A kompakt SUV indulóára 8,2 millió forint.

A T-Roc bevezetése óta hatalmas népszerűségre tett szert; a Volkswagen már több mint egymillió darabot értékesített a kompakt SUV-ból. Ezzel a T-Roc a Volkswagen termékportfóliójának kulcsfontosságú szereplőjévé vált és a vállalat SUV-szegmensben követett stratégiáját is látványosan megerősítette.

A habosított hátfelülettel és látványos varrásokkal készült új műszerfal modern és kiemelkedő minőségű, formatervezett elemeket visz az új T-Roc belső terébe. Az infotainment rendszer kijelzője egy tablethez hasonló megjelenést kapott és úgy helyezték el a műszerfalon, hogy egy vonalban legyen a kormánykerék mögötti digitális műszeregységgel. Felszereltségtől függően az infotainment kijelző 8 vagy 9,2 colos képátlóval rendelkezik. A kompakt SUV modell az alapfelszereltség részeként tartalmazza a digitális műszeregységet, amely opcionálisan akár 10,25 colos képátlóval is elérhető a Digital Cockpit Pro részeként. A multifunkciós kormánykerék új kialakítást kapott, amely hozzájárul a jármű intuitív vezérléséhez.

A kiváló minőségű anyagból készült ajtóbetét burkolat mostantól az alapfelszereltség részét képezi. A Style és az R-Line felszereltségek esetében az ajtóbetétek, a kartámaszok dizájner varrásokkal eldolgozott bőrutánzatból készülnek, hasonlóan a fejtámaszokhoz. A Style felszereltség további eleme a komfort ülések középső részének ArtVelours szövettel történő borítása. Az R-Line változat esetében opcionálisan mind a vezető, mind a mellette helyet foglaló utas a csúcskategóriát képviselő sportülésekben foglalhat helyet (ezek korábban kizárólag a T-Roc R verziónál voltak elérhetők) illetve Nappa bőr bevonatot is választhat.

Az T-Roc külső megjelenését még határozottabb vonalvezetés jellemzi, amely jellegzetes crossover formavilágát még látványosabbá teszi. A LED fényszórók és a sötétített hátsó lámpák az alapfelszereltség részeként kaptak helyet, kívánságra pedig az IQ.LIGHT-LED Mátrix fényszórók, a hűtőrácson végighúzódó fénycsík illetve az új világítási képet megjelenítő és futófényes irányjelzővel szerelt hátsó lámpatestek is elérhetőek. Az öt új színben választható fényezés és az új tervezésű 17 illetve 19 colos könnyűfém keréktárcsák még nagyobb szabadságot biztosítanak az ügyfelek számára, hogy személyre szabják autójukat.

Az új T-Roc a szériafelszereltség részeként kínálja a korszerű Front Assist és Lane Assist vezetéstámogató rendszereket. Ezen kívül az IQ.DRIVE Travel Assist és a prediktív távolságtartó automatika lehetővé teszi az asszisztált kormányzást, fékezést és gyorsítást egészen 210 km/óra sebességhatárig.

A T-Roc a moduláris infotainment rendszerek harmadik generációját (MIB3) használja, amely internet alapú funkciók és szolgáltatások széles körét teszi elérhetővé. A We Connect Plus szolgáltatások a hagyományos csomag részeként ingyenesen állnak rendelkezésre egy évig Európában. Ez azt jelenti, hogy a természetes online hangvezérlés és a streaming szolgáltatások is hozzáférhetővé válnak. Kívánságra az App-Connect Wireless révén az Apple CarPlay és az Android Auto funkciói vezeték nélküli csatlakozással integrálhatók az autó vezérlőrendszerébe.

A T-Roc változatos hajtásrendszereket kínáló palettáján három TSI és két TDI motorból választhatnak az ügyfelek. A választott hajtástól függően hatfokozatú kéziváltó vagy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós váltó továbbítja az erőt az első tengely felé. A háromhengeres 1.0 TSI erőforrás maximális teljesítménye 110 LE, a négyhengeres 1.5 TSI 150 lóerőt ad le, míg a 2.0 TSI 190 lóerős teljesítményre képes. A kínálatot egy négyhengeres 2.0 TDI aggregát teszi teljessé, amely 115 és 150 lovas változatokban érhető el. A T-Roc 4Motion összkerékhajtással is választható, ebben az esetben a 150 lóerős TDI mozgatja az autót. A 190 lovas TSI-hez alapáron jár a 4Motion összkerékhajtással.

A T-Roc a felszereltségi szintek újragondolásának köszönhetően könnyedén hozzáigazítható az egyedi ízléshez. Az alap T-Roc változat mellett a kompakt SUV modell három, újonnan összeállított verzióban érhető el: ez a Life, a Style és az R-Line. A Style felszereltségi szint kéttónusú fényezést, számos további krómozott elemet, hangulatvilágítást és komfortüléseket kínál a belső térben. Az R-Line külső megjelenése és felszereltsége most még inkább merít a csúcsmodell T-Roc R tulajdonságaiból (sportos kialakítású lökhárító és multifunkciós sportkormány).

Ezen kívül az új T-Roc az R-Line felszereltséggel egy igazán sportos csomagot is kínál, amelynek része a vezetői profil választásának lehetősége, a progresszív kormányzás és a sportos futómű. A Style és R-Line felszereltségi szinteknél az ügyfelek választhatják a Black Style dizájn csomagot is, amelynek külső és belső fekete dizájn elemei igazán sportos megjelenést kölcsönznek a modellnek.

A modellcsalád legdinamikusabb tagja a 300 lóerős négyhengeres turbómotorral szerelt új T-Roc R. A jellegzetes hangzás mellett a sportos teljesítményt vizuálisan hangsúlyozzák az R specifikus külső és belső elemek. Az új kialakítású bőr sportkormány érintésvezérlést kínál és megtalálható rajta a modellváltozatra jellemző R gomb, amely révén közvetlenül választhatjuk ki a kívánt vezetői profilt. A sportfutómű és az összkerékhajtás alapfelszereltségnek számítanak.

A T-Roc a konfigurátorban személyre szabható. Az 1.0 TSI motorral szerelt alapmodell 8 275 870 forinttól érhető el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/