Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megjött a Nissan Juke második generációja

2019. szeptember 06. 19:20   |   DG
címkék:  

Csaknem egy évtizeddel azután, hogy a kompakt crossoverek mezőnyébe berobbant, a Nissan Juke ismét fel akarja forgatni a szegmenst. A Juke második nemzedéke még ütősebb formával, tágasabb belső térrel és korszerű technológiákkal szeretne az európai vásárlók kedvencévé válni.

A Nissan Juke-ból csaknem 1 millió darab fut Európa útjain, tehát a rendhagyó formájú crossover abszolút betalált a vásárlóknál. Az új pedig még nagyságrendekkel jobban néz ki, és jóval korszerűbb is. A modell most 4210 mm hosszú, 1595 mm magas és 1800 mm széles, ugyanakkor 23 kilogrammal kevesebbet nyom a mérlegen. Igen dinamikus megjelenésű, a kupé stílusú „lebegő” tető és a 19 colos kerekek is ezt erősítik.

A kör alakú első fényszórók megmaradtak, de Y-mintájú nappali világítást kaptak és minden fényforrás LED-es. A színpalettán megjelent egy új árnyalat, a Fuji Sunset, amihez remekül passzol a fekete tető.

A Juke belül is nagyot változott, a helykínálat nagyvonalúbb lett. A hátsó lábtér 5,8 centimétert bővült, a fejtér 1,1 centivel lett nagyobb, a csomagtér pedig immár 422 literes, ami igazán kiváló érték. A műszerfal új koncepció szerint épült fel, sokkal letisztultabb, átláthatóbb és igényesebb kivitelű. A pulton és az ajtóbelsőkön alkalmazott puha tapintású anyagok prémium érzetet adnak, akárcsak a felárért bőr és Alcantara kárpitozású ülések.

Újdonság az N-Design csomag, amellyel a Juke magas szinten személyre szabható. Kéttónusú külső fényezések és belső kárpitok hozhatják elő az autóból az urbánus, a prémium vagy a sportos karaktert. Az egyes karosszériaelemek, mint a lökhárítók és küszöbök szintén testre szabhatók.

A Juke forgalmazása egy új fejlesztésű, 1 literes háromhengeres, 117 lóerős turbómotorral indul, ami hatfokozatú kézi vagy 7-sebességes duplakuplungos váltóművel párosítható. Utóbbi új fejlesztésű szerkezet és minden szempontból felülmúlja a korábbi fokozatmentes váltóművet. Alapfelszerelés az üzemmódválasztó is, a sofőr Eco, Standard és Sport beállítások között válogathat.

A Juke-ot a Nissan legkorszerűbb infotainment rendszerével és vezetői segédrendszereivel szerelték fel; konnektivitás tekintetében ez a legfejlettebb modell a kínálatban. Többek között beszerelik az autóba a félautomata vezetésre képes ProPILOT technológiát, kormányzás, gyorsítás és lassítás segédlettel, és alapfelszerelés az intelligens vészfékrendszer gyalogos és kerékpáros felismeréssel, a táblafelismerő, a mögöttes forgalomra figyelmeztetés, továbbá a holttérfigyelő rendszer.A NissanConnect infotainment rendszer legújabb kiadásával használható az Apple CarPlay és az Android Auto, elérhető a TomTom Maps & Live Traffic valós idejű forgalomfigyelő, és immár Wi-Fi is van a fedélzeten.

A vadonatúj Nissan Juke ugyancsak az angliai Sunderland üzemben készül majd, mint elődje. Az első kiszállítások november végén indulnak az európai piacokon.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!