/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a DS 5

2015. február 16. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

„A DS 5 több, mint modellfrissítés. Az új DS 5-tel indítjuk útjára a fiatal DS márka saját identitását.” – Ezekkel a szavakkal mutatta be Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója a fiatal márka európai zászlóshajójának új generációját.

Az interneten mutatkozott be a kívül-belül teljesen átszabott DS 5.

Az friss modell messziről is igen szembetűnő újítása a front részen figyelhető meg, ahol az elődhöz képest határozottabb hűtőrács, az új DS embléma, valamint Xenont és LED-et felhasználó fényszórók néznek az emberre. Ezek mellett megmarad az oldalvonalon végighúzódó, szablyára emlékeztető ívű krómdíszítés, illetve a hátulnézetet meghatározó széles nyomtáv és a dupla kipufogóvég. A szemlélő mellett elsuhanó DS 5 vizuális hatását hat fényvezető csík teszi feledhetetlenné.

A külső átszabása helyett azonban a valódi hangsúlyt a technológiai újítások kapták. A hightech érzés az autó használatakor sem hagyja el a vezetőt: az új színes érintőképernyőn a navigációtól a zenelejátszóig az autó valamennyi fontos berendezése vezérelhető, ráadásul jelentősen javítja a műszerfal ergonómiáját (pl. 12 gombbal kevesebbre van szükség). Az érintőképernyő kezeli a „New Mirror Screen” funkciót is, azaz képes a rá csatlakoztatott okostelefon képernyőjét megjeleníteni, és az azon tárolt alkalmazásokat működtetni.

Emellett olyan speciális csomagok rendelhetők a DS 5-höz, melyek nem csak a használatot, de a kölcsönadást és akár a későbbi eladást is megkönnyítik. Ilyen a Monitoring csomag, mely tulajdonképp egy virtuális szervizkönyv (automatikusan figyeli a kilométeróra-állást és figyelmeztet az aktuális szervizekre), eco-driving (elemzi a sofőr vezetési stílusát, és ennek függvényében ad hasznos környezetvédelmi és fogyasztáscsökkentési tanácsokat), használat-elemzés (a különböző használati stílusok összefoglalásával megkönnyíti az autó későbbi eladását). A Mapping csomag segítségével a kölcsönadás során követhetjük az autó útvonalát és információkat kaphatunk a használat módjáról, míg a Tracking csomag az autó ellopása esetén képes meghatározni annak földrajzi helyzetét. Végül pedig a „MyDS”, az iOS és Android rendszereken is működő mobiltelefon-alkalmazás tárolja az autóval kapcsolatos adatokat, ötletes, innovatív és exkluzív szolgáltatásokat kínál a DS-szel utazók számára.

Az új DS 5-ben a rengeteg biztonsági felszereltség nagy része már a belépő szinten is elérhető. Ezek közé tartozik most már a holttér-figyelő rendszer is, illetve természetesen marad a kínálatban a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, az automata fényszóró, a statikus kanyarvilágítás, az emelkedőn történő elindulást segítő rendszer, az intelligens kipörgésgátló, a tolatókamera és a head-up display.

A biztonságon kívül a kényelem is kiemelt terület a DS-nél: a masszázsfunkcióval ellátott első ülések elektronikus memóriában tárolják a beállításokat, a kulcs nélküli nyitás-zárás a hátsó ajtókkal is működtethető, a külső visszapillantóról automatikus rendszer olvasztja le a jeget, a belső visszapillantó elektrokróm bevonatú, kellemes a belső hangulatvilágítás, az automata klíma kétzónás, a kiváló zenei hangminőséget pedig DENON hifi rendszer biztosítja.

Az új DS 5 a PSA csoport legújabb fejlesztésű motorjait kapja. A kínálat 5 motorváltozata (BlueHDi 120, 150 és 180, Hybrid 4×4, THP 165 és 210) egyaránt megfelel az Euro 6 környezetvédelmi normáknak, kíméletes, ugyanakkor izmos erőforrások, 120-210 lóerőig, illetve 240-400 Nm közötti nyomatékig lettek skálázva. A leggyengébb a BlueHDi 120 3,8 literes átlagfogyasztással, míg a csúcsot a 2015 végén megjelenő 210 lóerős, hatfokozatú manuális váltóval és Start/Stop rendszerrel szerelt THP benzinmotor jelenti, de továbbra is elérhető lesz a világ első dízel-hibrid megoldása összkerékhajtással, valamint 163+37 lóerővel.

A franciák prémium középkategóriás modellje először a 2015-ös Genfi Autószalonon lesz megtekinthető közelebbről, európai forgalmazása pedig ez év júniusában kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/