/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a városligeti KRESZ Park

2014. október 08. 11:40   |   Autoblog
címkék:  

A KRESZ Park évek óta a gyerekek egyik kedvenc helye a Városligetben, amely a Škoda támogatásával az idei évben felújításra került. Ennek részeként nem csak az útburkolati jelek felfestése és a közlekedési táblák pótlása valósult meg, hanem új funkciókkal is gazdagodott: többek között megvalósult a lámpás kereszteződés és a vasúti jelzőlámpák áramellátása és felkerültek az oktatási célú kiegészítő táblák.

„Nemcsak azok vesznek részt a forgalomban, akik autót vezetnek, hanem a gyalog és kerékpárral közlekedők is. A gyermekek különösen veszélyeztetett résztvevői a közlekedésnek, ezért is fontos a Škoda számára a megújult KRESZ Park, ahol a gyermekek a Közlekedési Múzeumban zajló közlekedésbiztonsági oktatás után az elméletben megtanult szabályokat a gyakorlatban is kipróbálhatják. A kerékpárok mellett a cseh gyártó hazai importőre sisakokat és láthatósági mellényeket is biztosít az oktatáshoz, hogy a gyermekek valós környezetben sajátíthassák el a biztonságos és balesetmentes közlekedés alapjait. A Škoda, mint autógyártó érdekelt abban, hogy a közlekedési szabályok és azok betartása tudatossá váljon, továbbá a forgalomban résztvevők biztonságban hazaérjenek. “ – mondta Dalnoki Balázs Škoda márkaigazgató.

A felújítás a Škoda munkatársai kezdeményezésére és több partner együttes munkájával valósult meg. “A Városliget 2018-ra teljesen átalakul. A park zöldfelülete jelentősen megnövekszik, és teljes egészében megújul, minden szempontból többet és jobbat kínál majd. A Városliget zöldfelületének teljes rekonstrukciója keretében a zöldfelület a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra nő majd. Továbbá 2014-től folyamatosan a KRESZ park mostani megújításához hasonlóan újulnak meg már meglévő funkciók, például játszóterek, és 2018-ra lesznek új létesítmények is, így például egy legalább két kilométer hosszúságú kivilágított futókör, új sportpályák, kerékpár-állomások, amelyek a KRESZ parkhoz hasonlóan még vonzóbb és sokoldalúbb pihenőparkká teszik majd a Városligetet” – mondta Mozsár István a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/