Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújultak a legkisebb Ford haszonjárművek

2017. december 04. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford ma közzétette az első részleteket az új Transit Connect és Transit Courier kishaszongépjárművekről, amelyek felfrissítése része annak a tervnek, aminek keretében a vállalat a következő 18 hónapon belül a teljes európai haszongépjármű-kínálatát megújítja.

A Transit Connect és a Transit Courier fontos szerepet töltenek be a Transit családban, ami az európai piac legsikeresebb haszongépjármű-sorozata; ez év október végéig a Ford több mint 276 000 ilyen autót értékesített, ami 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A stílusos, új dizájn-elemekkel kialakított, takarékosabb hajtásláncokkal és fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt két új Transit modell 2018 tavaszától rendelhető meg, és az első autókat az év közepétől vehetik át a vásárlók.

Ford Transit Connect

Az új Transit Connect orr-részének kialakítása ezentúl a legfrissebb Ford-dizájn formajegyeit viseli. A látványos, három díszléces kialakítású Transit-hűtőrácsot keskenyebb fényszórók fogják közre; az erős fényű HID Xenon lámpákat a gazdagabb felszereltségű változatokban LED nappali menetfény egészíti ki. Az autó frissebb megjelenését aerodinamikus első légterelő teszi teljessé.

A Transit Connect megújult műszerfalán egy új központi kezelőfelület kapott helyet, amit a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban tablet-jellegű, lebegő kialakítású, 6 colos színes érintőképernyő egészít ki; erről kezelhető az auó SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszere.

A legmodernebb erőforrásokból összeállított motorkínálat alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál, és megfelel az Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási előírásoknak. A Ford vadonatúj 1.5 EcoBlue dízelmotorja a legújabb üzemanyag-befecskendező, turbótöltő és emisszióvezérlő technológiákkal működik, és a csekély belső súrlódású erőforrás a kisebb fogyasztás mellett is magasabb teljesítményt ad le.

A benzinmotorok kedvelői számára ott a többszörös díjnyertes 1.0 EcoBoost motor új változata, amelynek hengerfejét, üzemanyag-befecskendezését és emisszióvezérlését a mérnökök jelentős mértékben átalakították, hogy tovább csökkentsék az egység fogyasztását. Az új technológiák közt fontos megemlíteni a hengerlekapcsolást, ami lehetővé teszi, hogy kis terhelés mellett a motor két hengerrel működjön. Az autó alapfelszereltségében most egy tovább tökéletesített hatfokozatú manuális sebességváltó jelenik meg, az 1,5 literes EcoBlue motorhoz pedig új nyolcfokozatú automata szerkezet is kérhető.

Az autó fenntartási költségeit csökkenti, hogy mind a dízel-, mind pedig a benzinmotoros változatok esetében hosszabb lett a szerviz-intervallum; a manuális váltóval és dízelmotorral szerelt modellek 2 év/40 000 kilométeres intervalluma jelenleg a kategória legjobb értéke. Ezzel az időszakos átvizsgálások és a javítások költsége is jelentős mértékben alacsonyabb lett, mint a legközelebbi versenytársaké (a Ford elemzése szerint).

Az új Transit Connect modellben a szegmensben elsőként jelennek meg olyan vezetéstámogató biztonsági rendszerek, mint az intelligens sebességhatároló, a gyalogosészleléssel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer, az oldalszél stabilizálás, valamint az aktív parkolóasszisztens.

A rövid és hosszú tengelytávolsággal megrendelhető jármű raktere akár 3,6 m3 is lehet, a hasznos teherbírás 520-890 kg, és a választható karosszériaváltozatok közt a dobozos, a kombi és a duplakabinos áruszállító kivitel is szerepel.

Ford Transit Courier

A Ford Transit család legkisebb tagja, a Transit Courier is megújult orr-résszel és áttervezett hűtőráccsal jelenik meg.

Az új formavilágú, ergonomikusabb középkonzolon a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban új helyre, a vezetőhöz közelebb került a nagyobb, 6 colos színes érintőképernyő, amelyen keresztül a SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer is kezelhető.

A legutóbbi Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási előírásoknak megfelelő motorkínálatban üzemanyag-takarékos 1.5 TDCi dízel- és 1.0 EcoBoost benzinmotorok szerepelnek. Mindegyik modellváltozatban a Ford vadonatúj, hatfokozatú manuális sebességváltója kerül a korábbi ötfokozatú egység helyére.

A csekély üzemben tartási költségek érdekében a dízelmotoros modellek alapfelszereltségében egy új fogyasztáscsökkentő csomag is megjelenik, amelyben az optimalizált aerodinamikai megoldások mellett aktív hűtőrács technológia csökkenti az autó légellenállását, emellett pedig biztosítja, hogy a motor gyorsabban érje el optimális üzemi hőmérsékletét.

Az új Transit Courier hasznos teherbírása 500-590 kg, rakterének térfogata akár 2,4 m3 is lehet, és a vásárlók választhatnak a dobozos és a kombi kivitelek közt. A kínálatban most egy új Limited változat is megjelenik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!