/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megveszi a Daimler a Kamaz-t?

2008. július 25. 20:59   |   Autoblog
címkék:  

A Daimler részesedést akar szerezni a Kamaz autógyárban, amellyel így megteremtené az alapot Oroszországi terjeszkedéséhez

A német Daimler AG járműgyár eurómilliárdos beruházással részesedéshez akar jutni a Kamaz orosz teherautógyárban, mondták bennfentesek a Reutersnek pénteken. A Daimler felügyelőbizottsága előtt van az ügylet, amelynek révén a Daimler könnyebben teret nyerhet a gyorsan bővülő orosz piacon, mintha maga építene ki saját gyártást Oroszországban, mondták a meg nem nevezett tájékoztatók. A Daimlernél nem erősítették meg az értesülést.


Az információ szerint a német vállalat 42 százalék körüli részesedést akar szerezni kezdetben a Kamazban, majd középtávon többségi tulajdonhoz kíván jutni. A vállalat októberben világítaná át az orosz céget, utána kötelező vételi ajánlatot tenne a 4 milliárd euró piaci tőkeértékű cég egy részére.

Az orosz Troika Dialog befektetési bank júniusban közölte, hogy a Kamaz kisebbségi részére igényt tartó, potenciális vevőket kért fel ajánlattételre köztük a Volvót, a FIAT-hoz tartozó Ivecót és a Daimlert. A Daimler azóta állítólag két nem kötelező érvényű ajánlatot is tett.


A Kamaz már korábban jelezte, hogy fejlődésének egyik lehetséges megoldásaként kisebbségi stratégiai befektetőt keres. Másik lehetőség lenne a cég új részvénykibocsátása, illetve az egyesülés a fehéroroszországi MAZ teherautógyárral.

A Kamaz, a legnagyobb orosz teherautógyár tavaly több mint 52 ezer járművet értékesített, és 23 százalékkal 85,25 milliárd rubelre (3,65 milliárd euró) növelte árbevételét. A Daimler tavaly 467 ezer teherautót és 39 ezer autóbuszt értékesített.

(Forrás: MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/