/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Minden magyar családra jutna egy Swift

2014. szeptember 15. 18:00   |   MTI
címkék:  

A Suzuki Motor Corporation augusztusban eladta Swift modelljéből a négymilliomodik darabot, miután kilenc éve és kilenc hónapja a Swiftet világstratégiai modellként alakították át. A magyar gyárban ebből több mint két és fél milliót gyártottak.

A “mi autónk” Indiában is menő – Kép: bestsellingcarsblog.com

Ruska Viktória a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője szerint a gyártó a modellel élményszerűen vezethető kocsik létrehozását célozta. Az autót 2004 novemberében vezették be Japánban, a következő években Magyarországon, Indiában, Kínában és Malajziában is megindult a termelés és az értékesítés. A Swift 2010-ben teljeskörűen megújult, majd 2012 márciusában Thaiföld, 2014 januárjában Vietnam is csatlakozott a gyártó országok sorához.

Mint azt korábban megírtuk, a négymillió értékesített példányból több mint két és fél milliót a Suzuki esztergomi gyárában gyártottak. A kétmilliós darabszámot 2011-ben, a cég alapításának huszadik évfordulóján érte el a termelés.

Bevezetése óta a Swift értékesítése folyamatosan nőtt, különösen Indiában a gazdasági növekedés és a piac bővülése miatt. A négymillió eladott Swiftnek hozzávetőleg a fele talált gazdára Indiában, 19 százaléka Európában, 11 százaléka Japánban. A Swift számos díjat nyert Japánban és másutt a nagyvilágban. Pillanatnyilag nyolc országban gyártják és több mint 140-ben vásárolják világszerte.

A Suzuki Motor Corporation egyedüli termelő leányvállalataként a kontinensen a Magyar Suzuki látja el a teljes európai piacot az Esztergomban gyártott gépjárművekkel. Exporttevékenysége során a vállalat nem csupán az európai piacot látja el gépjárművekkel, de szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti, illetve észak-afrikai országba – például Izraelbe vagy Marokkóba – is.

A Suzuki Motor Corporation 2013-ban 2,85 millió darab autót gyártott, ennek 65 százalékát Japánon kívüli gyártóhelyen. Emellett 2,7 millió darab motort készítettek, 91 százalékát a székhely országán kívül. A konszern tavaly 48 országba exportált járműveket, 2015-re a tervek szerint 100 fölé növelik a célországok számát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/