/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Minden motorsport tevékenységét beszünteti a Volkswagen

2020. december 15. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen márka a mobil elektromos korszakra való áttérés érdekében egyesíti erősségeit. A márka a vállalat átalakításának és további fókuszálásának részeként beszünteti motorsport tevékenységét. A Volkswagen Motorsport GmbH munkatársai beépülnek a Volkswagen AG-ba.

A hannoveri székhelyű Volkswagen Motorsport GmbH 169 alkalmazottat foglalkoztat, akik az elkövetkező hónapokban a wolfsburgi Volkswagen AG-be integrálódnak.

A Polo GTI R5 és a Golf GTI TCR hosszú távú pótalkatrész-ellátása a versenypályákra biztosított. A Polo GTI R5 raliautók ügyfélautóinak gyártása 2020 végére befejeződik.

A Volkswagen Motorsport több mint öt évtizedes autósport-múltra tekinthet vissza. Az 1960-as és 70-es évek Formula V fénykorától és a Formula 3 sikereitől kezdve olyan gyártásra kész járművek, mint a Volkswagen Polo, a Golf és a Scirocco sorakoztak a rajtrácson a versenypályákon, a ralikrossz és a rali versenyeken.

A márka legnagyobb eredményei között szerepel a Dakar Rali három győzelme a Race Touareggel (2009-2011), négy rali világbajnoki cím a Polo R WRC-vel (2013-2016), két TCR International cím a Golf GTI-vel (2016, 2017) és három ralikrossz világbajnoki cím a Polóval (2017, 2018, 2020). A Volkswagen Motorsport 2018-tól sikeresen átállt az e-mobilitásra a teljesen elektromos ID.R-rel.

A Volkswagen öt nemzetközi rekordot tart az ID.R versenyautóval, beleértve a Pikes Peak (USA) abszolút rekordját, a Nürburgring Nordschleife és a kínai Tianmen Mountain elektromos rekordját.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/