Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Négyhengeres alapmotort kapott a Porsche Macan

2016. március 09. 17:45   |   DG
címkék:  

A Porsche bővíti kompakt SUV-ja motorpalettáját, megjelenik a színen a négyhengeres turbómotorral szerelt bázis Macan. A soros négyhengeres, 2 literes erőforrás 252 lóerőt ad le, így alapmotorként is igen dinamikussá teszi a kompakt szabadidőautót.

Az új 2 literes, négyhengeres turbómotor 252 lóerőt mozgósít 5000 és 6800-as főtengely-fordulat között, maximális nyomatéka pedig 370 Nm az 1600-4500 fordulatszám-tartományban. Szériában hétfokozatú PDK duplakuplungos váltóművet kötnek hozzá, így a nulla-százas gyorsulás nem tart tovább 6,7 másodpercnél, a feláras Sport Chrono csomaggal pedig az érték még kéttized másodperccel lejjebb faragható. A csúcssebesség 229 km/óra, a hivatalos átlagos fogyasztás pedig 7,4 l/100 km.

A négyhengeres aggregát igen korszerű szerkezet, közvetlen befecskendezést és kettős változó szelepvezérlést vonultat fel, 2 bar töltőnyomáson dolgozik és töltőlevegő hűtést kapott. Ereje veszteség nélkül jut az aszfaltra, a Macan alapmodellnek ugyanis mind a négy kereke hajtott. Plusz pénzért szintkiegyenlítős, adaptív légrugózással is elérhető az autó.

A Macan bázismodell kívülről csak részletmegoldásaiban különbözik a többiektől. Fekete ablakkereteket, védőelemeket és féknyergeket kapott, 18 colos felniken gördül és két nagyméretű, rozsdamentes acél kipufogóvéget vonultat fel. Alapfelszereltsége egyébként megegyezik a Macan S modellével, többek között megtaláljuk benne az elektromosan állítható komfortüléseket, a legújabb generációs infotainment rendszert, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert és az automata csomagtérajtót.

A Porsche Macan már rendelhető, németországi bruttó vételára 55 669 euró. Júniusban kerül a márkakereskedésekbe.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!