/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem gyárt több dízelautót a Porsche

2018. szeptember 23. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hivatalosan is bejelentette a vállalat, hogy nem bocsát piacra több gázolajos négykerekűt a jövőben, helyette az elektromos hajtásra összpontosítanak, amely a következő évtized legfontosabb része lehet.

A Porsche hivatalosan is csatlakozik azon autógyártók közé, melyek nem készítenek több dízel modellt. A magyarázat egyszerű, még a gázolajos hajtás hazájában, Európában is erősen csökken az érdeklődés a dízelek iránt, ezzel szemben nő az érdeklődés az elektromos hajtás irányába.

A stuttgarti gyártó hivatalos közleménye szerint 2022-ig hatmilliárd eurót fektet be az e-mobilitásba, hogy ezzel a fenntartható fejlődés állandó legyen. Napjainkra ugyanis az egyik húzómodellnek számító Panamerából csak Európában 63%-ban hibrid példányokat értékesítenek, mellyel szemben tavaly világszerte csupán 12% volt a dízel modellek aránya világszerte, ez pedig komoly csökkenés a korábbi évekhez képest.

Ezt időben észlelve – és persze a tulajdonos Volkswagen dízelbotrányát követően – döntött úgy a márka, hogy befejezi a gázolajos meghajtás népszerűsítését. Ettől függetlenül a cég nem ítéli el az üzemanyagtípust, hisz társadalmi szinten fontos szerep jut számára a mindennapjainkban, mindössze a Porsche portfóliójába – hisz egy sportkocsigyártóról beszélünk – nem fér bele ez az eddig is másodlagos szerepet játszott meghajtás. Oliver Blume, a Porsche AG elnök vezérigazgatója megnyugtatta meglévő dízeles ügyfeleit, hogy természetesen továbbra is profi hozzáállással és minőségben kezelik majd őket, ahogy azt mindenki elvárná, tehát nem szakad meg a háttértámogatás.

Akik pedig a nyers erő hívei, egyelőre nem kell aggódniuk, hogy csak hibrid vagy elektromos autók készülnek majd Stuttgartban, ugyanis még mindig a cég egyik legfontosabb célja a nyers sportautók gyártása.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/