/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Okos összkerékhajtást kap az új Opel Insignia

2017. január 11. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

Az új Opel Insignia Grand Sport már az idei év első negyedévében megérkezik a piacra, és akár összkerékhajtással is megvásárolható lesz. Az intelligens, nyomatékvektoros négykerék-hajtással a nagyautó dinamikusan és biztonságosan vezethető lesz minden időjárási körülmények között.

A nyomatékvektoros szabályozással kiegészített összkerékhajtás a legjobb módja az erő útra vitelének, legyen a talaj nedves, száraz, jeges vagy havas. Az Opel ráadásul olyan rendszert szerel az Insignia Grand Sportba, amely könnyebb is a hagyományosnál. A Twinsterre keresztelt összkerékhajtás speciális hátsó modult tartalmaz, amely duplakuplungos rendszert használ differenciálmű helyett.

A rendszer képes nyomatékot továbbítani csak az egyik vagy mindkét hátsó keréknek. Kanyarodáskor az ívkülső hátsó kerékre több nyomaték irányul, mint a belsőre, így az Insignia precízebben fordul és spántanabbul reagál a vezető parancsaira. A nyomatékvektor szabályozás a biztonságot is javítja, mert a nyomatékelosztást a gázpedál állásának, a kormányzási szögnek és az útfelület minőségének figyelembe vételével variálja.

Mindez semleges viselkedést eredményez, stabilabbá és könnyebben irányíthatóvá teszi az autót. A rendszer karakterisztikája egyébként az egyes vezetési módok aktiválásával módosítható is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/