/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Okostelefonokkal is indíthatók lesznek a BMW modelljei

2020. június 26. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A BMW az autógyártó vállalatok közül elsőként vezeti be az Apple iPhone okostelefon családtagokkal és barátokkal is megosztható digitáliskulcs-funkcióját, amellyel egyszerűen és biztonságosan működtethető a szinkronizált BMW modell központi zárja, illetve motorindító és –leállító gombja.

P90391840-highRes

Június 22-én az Apple az idei éves fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy a BMW az autógyártók közül elsőként kínálja fel ügyfeleinek a teljes értékű digitális kulcsként működő iPhone-funkciót. A bajor prémiumgyártó korábban ugyancsak elsőként integrálta modelljeibe az Apple iPod-ot, elsőként tette elérhetővé a vezeték nélküli Apple CarPlay-előkészítést, az Apple Wallet alkalmazásban pedig most a BMW Digital Key digitáliskulcs-funkció az autóiparban elsőként válik elérhetővé.

Az Apple iPhone okostelefon funkciói között hamarosan megjelenő BMW Digital Key digitális kulcs lehetővé teszi a BMW ügyfelei számára, hogy egy egyszerű érintéssel kinyissák az okostelefonnal szinkronizált BMW modelljüket, majd a készüléket az okostelefon-tartó tálcára helyezve egy gombnyomással útnak induljanak. A digitális kulcs működési elvét a BMW okostelefon-alkalmazásában állíthatják be az ügyfelek.

P90391839-highRes

Az iránymutató funkció egyszerre akár öt családtaggal vagy baráttal is megosztható, ráadásul külön-külön konfigurálható módon: a BMW ügyfele így többek között például azt is beállíthatja, hogy a hozzáférésre jogosult, de rutintalanabb vezetők mekkora teljesítményt és mekkora végsebességet érhetnek el a modellel, illetve, hogy meddig hangosíthatják az audiorendszert. A hozzáférési jogosultságokat az autó központi operációs rendszerében és az Apple Wallet alkalmazáson keresztül állíthatják be.

 A BMW Digital Key digitális kulcs kiegészítő funkciói:

  • biztonsági mentések az Apple iPhone okostelefonban és hozzáférési jogosultságok kezelése az Apple Wallet alkalmazásban
  • energiatartalék, amely garantálja, hogy a funkció még az akkumulátor teljes lemerülése esetén is öt órán át működőképes marad
  • hozzáférési jogosultságok megosztása akár öt családtaggal vagy baráttal az iMessage-en keresztül
  • a digitális kulcs egyes funkciói az Apple Watch okosórával is kompatibilisek

P90391841-highRes

A BMW Csoport gyorsan felismerte az okostelefonokban rejlő digitáliskulcs-funkció lehetőségét. A vállalatcsoport iránymutatóként áll a digitális kulcsok szabványosítása mellett, amely a felhasználói élménnyel párhuzamosan a biztonságot is fokozná. A Járműkapcsolati Konzorcium (CCC – Car Connectivity Consortium) égisze alatt az Apple és a BMW szorosan együttműködik a digitális kulcsok globális szabványosításán. A digitális kulcsok NFC 2.0 specifikációja 2020 májusában mutatkozott be, a következő, ultra szélessávú technológiát alkalmazó generáció pedig már fejlesztés alatt van.

A BMW a világ 45 országában, a következő, 2020. július 1. után gyártott modellekben teszi elérhetővé ügyfelei számára az Apple iPhone okostelefon digitáliskulcs-funkcióját: 1-es sorozat, 2-es sorozat, 3-as sorozat, 4-es sorozat, 5-ös sorozat, 6-os sorozat, 8-as sorozat, X5, X6, X7, X5 M, X6 M, Z4. A kompatibilis Apple okoskészülékek: Apple iPhone XR, Apple iPhone XS, Apple Watch Series 5, és az újabb modellek.

Az Apple idei éves fejlesztői konferenciáján a BMW és az Apple egy másik új funkciót is bejelentett, amely az Apple CarPlay felhasználói számára minden korábbinál egyszerűbbé teszi az elektromos meghajtású BMW modellek útvonaltervezését: a technológia a hosszabbra nyúló utazások során automatikusan számításba veszi a szükséges járműtöltések helyét és idejét.

A felhasználók az Apple iPhone okostelefonon előre megtervezhetik utazásukat, vagy az autóba ülve egyszerűen megadhatják úti céljukat az Apple CarPlay alkalmazáson keresztül; de bármelyik megoldást is válasszák, az Apple Maps az elektromos hatótávolság és a járműtöltő állomások számításba vételével tervezi meg az optimális útvonalat. Ez az egyszerűen használható útvonaltervező funkció elsőként a jövőre érkező BMW i4 tisztán elektromos Gran Coupé modellben válik elérhetővé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/