/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Okostelefonokkal is indíthatók lesznek a BMW modelljei

2020. június 26. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A BMW az autógyártó vállalatok közül elsőként vezeti be az Apple iPhone okostelefon családtagokkal és barátokkal is megosztható digitáliskulcs-funkcióját, amellyel egyszerűen és biztonságosan működtethető a szinkronizált BMW modell központi zárja, illetve motorindító és –leállító gombja.

P90391840-highRes

Június 22-én az Apple az idei éves fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy a BMW az autógyártók közül elsőként kínálja fel ügyfeleinek a teljes értékű digitális kulcsként működő iPhone-funkciót. A bajor prémiumgyártó korábban ugyancsak elsőként integrálta modelljeibe az Apple iPod-ot, elsőként tette elérhetővé a vezeték nélküli Apple CarPlay-előkészítést, az Apple Wallet alkalmazásban pedig most a BMW Digital Key digitáliskulcs-funkció az autóiparban elsőként válik elérhetővé.

Az Apple iPhone okostelefon funkciói között hamarosan megjelenő BMW Digital Key digitális kulcs lehetővé teszi a BMW ügyfelei számára, hogy egy egyszerű érintéssel kinyissák az okostelefonnal szinkronizált BMW modelljüket, majd a készüléket az okostelefon-tartó tálcára helyezve egy gombnyomással útnak induljanak. A digitális kulcs működési elvét a BMW okostelefon-alkalmazásában állíthatják be az ügyfelek.

P90391839-highRes

Az iránymutató funkció egyszerre akár öt családtaggal vagy baráttal is megosztható, ráadásul külön-külön konfigurálható módon: a BMW ügyfele így többek között például azt is beállíthatja, hogy a hozzáférésre jogosult, de rutintalanabb vezetők mekkora teljesítményt és mekkora végsebességet érhetnek el a modellel, illetve, hogy meddig hangosíthatják az audiorendszert. A hozzáférési jogosultságokat az autó központi operációs rendszerében és az Apple Wallet alkalmazáson keresztül állíthatják be.

 A BMW Digital Key digitális kulcs kiegészítő funkciói:

  • biztonsági mentések az Apple iPhone okostelefonban és hozzáférési jogosultságok kezelése az Apple Wallet alkalmazásban
  • energiatartalék, amely garantálja, hogy a funkció még az akkumulátor teljes lemerülése esetén is öt órán át működőképes marad
  • hozzáférési jogosultságok megosztása akár öt családtaggal vagy baráttal az iMessage-en keresztül
  • a digitális kulcs egyes funkciói az Apple Watch okosórával is kompatibilisek

P90391841-highRes

A BMW Csoport gyorsan felismerte az okostelefonokban rejlő digitáliskulcs-funkció lehetőségét. A vállalatcsoport iránymutatóként áll a digitális kulcsok szabványosítása mellett, amely a felhasználói élménnyel párhuzamosan a biztonságot is fokozná. A Járműkapcsolati Konzorcium (CCC – Car Connectivity Consortium) égisze alatt az Apple és a BMW szorosan együttműködik a digitális kulcsok globális szabványosításán. A digitális kulcsok NFC 2.0 specifikációja 2020 májusában mutatkozott be, a következő, ultra szélessávú technológiát alkalmazó generáció pedig már fejlesztés alatt van.

A BMW a világ 45 országában, a következő, 2020. július 1. után gyártott modellekben teszi elérhetővé ügyfelei számára az Apple iPhone okostelefon digitáliskulcs-funkcióját: 1-es sorozat, 2-es sorozat, 3-as sorozat, 4-es sorozat, 5-ös sorozat, 6-os sorozat, 8-as sorozat, X5, X6, X7, X5 M, X6 M, Z4. A kompatibilis Apple okoskészülékek: Apple iPhone XR, Apple iPhone XS, Apple Watch Series 5, és az újabb modellek.

Az Apple idei éves fejlesztői konferenciáján a BMW és az Apple egy másik új funkciót is bejelentett, amely az Apple CarPlay felhasználói számára minden korábbinál egyszerűbbé teszi az elektromos meghajtású BMW modellek útvonaltervezését: a technológia a hosszabbra nyúló utazások során automatikusan számításba veszi a szükséges járműtöltések helyét és idejét.

A felhasználók az Apple iPhone okostelefonon előre megtervezhetik utazásukat, vagy az autóba ülve egyszerűen megadhatják úti céljukat az Apple CarPlay alkalmazáson keresztül; de bármelyik megoldást is válasszák, az Apple Maps az elektromos hatótávolság és a járműtöltő állomások számításba vételével tervezi meg az optimális útvonalat. Ez az egyszerűen használható útvonaltervező funkció elsőként a jövőre érkező BMW i4 tisztán elektromos Gran Coupé modellben válik elérhetővé.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/