/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Olaszországban már tudni vélik, hogy kit választott a Mercedes Hamilton helyére

2024. április 13. 10:43   |   Autoblog
címkék:  

Carlos Sainzot választotta a Mercedes Lewis Hamilton utódjának a 2025-ös F1-es szezonra – írja a Gazzetta dello Sport című olasz lap.

A Ferrari hazájából származó kiadvány kitart amellett az állítása mellett, hogy Sainz kétéves szerződéssel csatlakozik a Mercedeshez, és George Russell csapattársa lesz.

A Mercedes versenyzői felállásáról szóló döntéssel kapcsolatos pletykák alig több, mint 24 órával ezelőtt indultak be igazán, miután Fernando Alonso 2025-re és az azt követő évekre szóló szerződtetést írt alá az Aston Martinhoz.

Alonsót erősen összefüggésbe hozták a Mercedesszel, de úgy döntött, hogy az Aston Martinhoz kötelezi el magát. Alonso szerződtetésével Sainz a jelenlegi legjobb pilóta, aki 2025-re maradt az F1-es versenyzői piacon.

A Mercedes remélte, hogy Max Verstappen elérhető lesz, tekintettel a Red Bull pályán kívüli zűrzavaraira. Úgy tűnik azonban, Verstappen marad a Red Bullnál, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük a pályán nyújtott teljesítményüket. Verstappen a 2024-es év első négy futamából hármat megnyert, és továbbra is ő a nagy favorit az idei világbajnokság megnyerésére.

Sainz biztos befutónak számít a Mercedesnél, mivel erősen kezdte a 2024-es F1-es szezont, és mindhárom versenyen dobogón végzett – Ausztráliában ráadásul győzött.

Ha hinni lehet a jelentésnek, Sainz kétéves szerződést kapott a Mercedestől. A spanyol érkezése a Mercedeshez hatással lesz a rajtrács többi tagjára, különösen az ifjú tehetségükre, Andrea Kimi Antonellire.

Antonelli várhatóan a Williamshez kerül néhány évre, George Russellhez hasonlóan. Russell három évet töltött a Williamsnél, mielőtt Hamilton mellé felkerült a Mercedeshez.

A Sauber/Audinak máshol kell tehát keresgélnie, hiszen Sainz volt az első számú célpontjuk. Az Alpine párosa, Pierre Gasly és Esteban Ocon neve is felmerült, míg Nico Hülkenberg továbbra is képben van.

Ugyanez a jelentés részletezi azt is, hogy a Red Bull valószínűleg megtartja Sergio Perezt az erős szezonkezdését követően.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/