/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Őrült quad Subaru motorral

2007. október 27. 11:19   |   Autoblog
címkék:  

A quad erőforrásául Ken egy régebbi évjáratú STi motort választott, 230 lóerős teljesítménnyel. A turbónyomáson nem emelt, legalábbis egyelőre.


Egy 50 éves új-zélandi fickó, bizonyos Ken Brough építette 10 és fél hónap alatt ezt a brutális, Subaru technikát hordozó quadot. Az 530 kilogramm súlyú csodabogár 230 lóerős, képzelhetik, hogy megy!


A Subaru quad nyomtávja 1220 mm-es, tengelytávja pedig 1800 mm-es, így Ken elmondása szerint járműve körülbelül akkora, mint a törpe új-zélandi versenyautók. A quad 38 mm átmérőjű csővázra épült, a felfüggesztést pedig 25 mm-es acélcsövek tartják. A hűtő a hátsó karosszérialemez alatt van, így a hűtővíz a vázon keresztül áramlik. A quad erőforrásául Ken egy régebbi évjáratú STi motort választott, 230 lóerős teljesítménnyel. A feltűnés kötelező kellékein túl, mint a nyitott, hangos kipufogó és a sportszűrő, nem nyúltak a motorba. A kuplungszerkezet egy 1800-as Subaru Leonétól érkezett, az ötsebességes váltó pedig különleges megoldású, hiszen bár hagyományos “H” sémájú, mégis bal lábbal működtethető. A peres gumikkal behúzott hatalmas felnik mögött STi fékrendszer dolgozik, elöl négy-, hátul egydugattyús féknyergekkel, ami ellentmondást nem tűrően emészti fel a mozgási energiát. Az üzemanyagtank 28 literes.


Ken szerette volna közúti használatra is engedélyeztetni alkotását, ha már annyit dolgozott vele, de az illetékes hatóság sem besorolni, sem elnevezni nem tudta a járművet, s később “veszélyessége” miatt nem adott neki zöld utat.  

Rengeteg kép és információ a Subaru quadról az építő honlapján:

www.stiatv.co.nz

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/