/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ősszel jön a leggyorsabb Bentley

2012. június 22. 18:52   |   Autoblog
címkék:  

Októberben érkezik a Bentley eddigi leggyorsabb sorozatgyártású autója, a Contintental GT Speed kupé, amely 329 km/órás végsebességre képes. Első hivatalos bemutatkozása a Goodwoodi Sebességfesztiválon lesz.

A Continental GT Speedben a jól ismert, 6 literes, 48-szelepes, ikerturbós W12-es hajtómű dolgozik, amely a modellben 625 lóerőt és brutális 800 Nm-es forgatónyomatékot állít elő. Ezzel a masina 4,2 másodperc alatt futja a százat és ahol szabad, akár 329 km/órás sebességet is ki lehet hozni belőle. A GT Speed tehát a valaha gyártott leggyorsabb Bentley, bár a 2009-ben megjelent Continental GT Supersports modellnek ugyancsak 329 km/óra volt a vége és a nulla-százat is hamarabb abszolválta (3,9 mp).

A W12-es erőműhöz a ZF 8-sebességes automatáját kapcsolták, amely észrevétlenül és intelligensen dolgozik, s nem utolsó sorban 12 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a széndioxid-kibocsátást. A Bentley Continental GT Speed 21 hüvelykes kerekeken és ültetett, keményített futóművön nyugszik, és 275/35 méretű, speciális Pirelli gumikkal kapaszkodik az aszfaltba. Mindezeknek, az egyedileg hangolt kormányműnek és a középső Torsen differenciálművel operáló állandó összkerékhajtásnak köszönhetően a GT Speed modell páratlan vezetési élményt nyújt.

Az utasoknak viszont semmiféle kompromisszumot nem kell kötniük a komfort, a kifinomultság, a kidolgozás és a minőség terén. A kézi munkával kialakított kabinban csak a legfinomabb természetes anyagokat találják meg.

Még a kiszállítások megindulása előtt a Bentley Continental GT Speed ellátogat a híres Goodwoodi Sebességfesztiválra (június 28. – július 1.), ahol a modern kori Bentley Fiúk, Juha Kankunnen, Guy Smith és Derek Bell naponta kétszer felviszik a „hegyre" a közönség nagy örömére.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/