/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Összkerékhajtású lakóautók a Fordtól

2017. október 05. 20:15   |   Autoblog
címkék:  

Az intelligens összkerékhajtással felszerelt Ford Transit áruszállító az alapja a Trigano Group által épített új Randger 560 lakóautónak, ami a gyárilag beszerelt összkerékhajtás miatt egyedi ajánlatnak számít saját szegmensében. Az autót az új 2,0 literes EcoBlue dízelmotor hajtja, ami akár 170 lóerős változatban is megrendelhető.

FORD_2017_Transit_Randger_560__01

A nyaralni indulók utazását fejlett Ford-technológiák varázsolják kellemesebbé és biztonságosabbá; például a nagy felbontású, 6 colos színes érintőképernyővel kombinált, hangvezérlésű SYNC 3 kapcsolódási és szórakoztató rendszer, az adaptív sebességtartó automatika, a közlekedési tábla felismerés, a gyalogosészlelővel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer és az oldalszél stabilizálás.

A Ford angliai Dunton Műszaki Központjában fejlesztett és a törökországi Kocaeli üzemben gyártott Ford Transit AWD áruszállítókat a Trigano Group specialistái kényelmes, négyágyas lakóautóvá alakítják. Az ötüléses járművekben olyan megoldások teszik kellemesebbé a hosszú túrákat, mint például a zuhanyzóval is ellátott fürdőszoba.

FORD_2017_Transit_Randger_560__02

A Ford évente mintegy 7000 darabot szállít haszongépjármű-kínálatából a lakóautókat építő cégeknek. Az áruszállítókra épített lakóautók piaca tavaly 18 százalékkal nőtt. A Trigano Group műhelyeiben a Ford Transitok számos módosításon esnek át: áthelyezik a kéziféket, hogy megkönnyítsék az átjárást a kabin és a lakórész között, átalakítják az üzemanyagellátó- és kipufogórendszert, hogy illeszkedjenek az új felépítményhez, és kiegészítő elektromos csatlakozókkal látják el őket.

A Transit AWD technológiájával a Randger 560 magabiztosabban mozoghat a csúszós útfelületeken, például a behavazott hegyi hágókon, a vizes füvön, vagy éppen a murvás utakon és az erdei csapásokon. Auto üzemmódban az AWD folyamatosan ellenőrzi a tapadást, és akár a vonóerő 50 százalékát is képes átirányítani az első tengelyre, megakadályozva ezzel, hogy a hátsó kerekek kipörögjenek a csúszós útfelületen. A vezető emellett bármikor bekapcsolhatja az AWD Lock üzemmódot is, ami maximális tapadást biztosít.

FORD_2017_Transit_Randger_560__03

A Randger 560 lakóautó vásárlói egy hatfokozatú manuális sebességváltóval összekapcsolt 2,0 literes Ford EcoBlue motor 130 és 170 lóerős változata közül választhatnak; az új blokk 1250 1/perc fordulatszámnál 20 százalékkal magasabb forgatónyomatékot kínál, mint az általa leváltott 2,2 literes motor, ráadásul a teljesítményét is sokkal rugalmasabban adja le, és élénkebben reagál a gázadásra.

A Trigano Group által Ford-alapokra épített lakóautókra a Ford kiterjesztett, öt éves garanciája vonatkozik, amelynek része a One Call szerviz is; ez azt biztosítja, hogy a lakóautók tulajdonosai Európában utazgatva mindig számíthatnak a saját nyelvükön biztosított telefonos támogatásra és a helyi Ford márkaszervizek elsőbbségi szervizszolgáltatására.

A Trigano Group nemrégiben már bemutatta Németországban a Randger 560 testvérmodelljét, az ugyancsak a Transitra épített Karmann Dexter 4×4 lakóautót, amiben szintén intelligens AWD működik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/