/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ötcsillagosra tört a két legfrissebb Honda

2015. november 04. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Ötcsillagos, azaz a lehető legjobb minősítést szerezte meg az új HR-V és Jazz a független, töréstesztekre szakosodott szervezet, az Euro NCAP vizsgálatán. Rajtuk kívül az új Audi A4 is kiérdemelte a legjobb minősítést, a vizsgált negyedik autó, a Volkswagen Caddy azonban csak négy csillagot kapott.

A vadonatúj Jazz és HR-V igencsak nívós társasághoz csatlakozott, tekintve, hogy a Honda jelenleg forgalmazott modelljei mind ötcsillagos Euro NCAP minősítéssel bírnak, beleértve a Swindonban készülő Civicet és CR-V-t is. Ráadásul a kisautók közül idén csupán kettőnek sikerült öt csillagot kiharcolnia, s ezek közül az egyik az új Jazz.

A Jazz és a HR-V nyújtotta kiemelkedő menetbiztonságban jelentős szerepe van a fejlett kiegészítőknek, így a szériafelszereltségként kínált aktív városi fékrendszernek is. Ez radarokkal figyeli a jármű előtti területet, és automatikusan működésbe hozza a fékeket, ha úgy érzékeli, hogy kis sebességű ütközés veszélye áll fenn. A közepesen és magasan felszerelt modellváltozatoknál a frontális ütközésre figyelmeztető és jelzőtábla felismerő rendszer, az intelligens sebességhatároló, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és az automatikus távolsági fényszóró is alapáras tétel.

A Jazz felnőttutas-védelme 93, gyermekvédelme 85, gyalogosvédelme 73 százalékos, a biztonsági asszisztens rendszerekre pedig 75%-ot kapott. A HR-V 86, 79, 72 és 71 százalékkal zárt. Az új Audi A4 is remek értékeléssel végzett, felnőttutas-védelme 90, gyermekvédelme 87, gyalogosvédelme 75 százalékos. Az asszisztens rendszerek kategóriában szintén 75 százalékot ítéltek meg neki. Az A4 két Euro NCAP Advanced díjat is bezsebelt a szériafelszereltségébe tartozó többszörös ütközés elleni fékasszisztens és az opcióként elérhető Audi pre sense proaktív védelmi rendszerért. A Volkswagen személyszállítója, a Caddy gyengébb gyalogosvédelme miatt csúszott le az öt csillagról, egyébként 84, 78, 58 és 68 százalékos értékelésével nem kell szégyenkeznie.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/