/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ötcsillagosra tört a Škoda és a VW villanyautója

2021. április 18. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

Négy új autót vizsgált a független Európai Újautó-értékelési Program (Euro NCAP), két villanyautót és két belsőégésű motoros modellt. Az ugyanarra a padlólemezre épült Škoda Enyaq iV és Volkswagen ID.4 megszerezték a legmagasabb, ötcsillagos minősítést, míg az új Dacia Sandero Stepway és Logan két csillaggal zárta a teszteket.

Az Enyaq iV a Škoda első tisztán elektromos modellje és a Volkswagen MEB platformjára épül, akárcsak az ID.4 és az ID.3. Az Euro NCAP friss vizsgálatán mindkét modell példás eredménnyel végzett, a cseh és a német villanyautót csupán néhány pont választotta el egymástól. Felnőttutas-védelem területén mindkét kocsi 90 százalék fölött teljesített, amely a robusztus karosszériának, továbbá a legkorszerűbb aktív és passzív biztonsági berendezéseknek köszönhető. Széria többek között az első középső légzsák is.

Az Enyaq iV felnőttutas-védelemre 94, gyermekvédelemre 89, gyalogosvédelemre 71, a biztonsági asszisztens rendszerekre pedig 82 százalékot kapott, így jelenleg az egyik legbiztonságosabb autónak számít a piacon. A Volkswagen ID.4 értékelései 93, 89, 76 és 85% voltak ; az utolsó két kategóriában még magasabb minősítést szerzett.

Az Euro NCAP által átfogó biztonsági teszteknek alávetett másik két új kocsi a Dacia Sandero Stepway és a Logan voltak, amelyek a nem eléggé átfogó és korszerű biztonsági asszisztens rendszereik miatt csupán kétcsillagos minősítéssel zártak. Az alapkivitelű, radaros automata vészfékező rendszer például csak a többi járműre reagál, a kerékpárosokat és a gyalogosokat nem veszi észre. Ezenkívül a két Dacia modellben sávtartó asszisztens sincsen, amely tovább rontotta az értékelést. Ha az asszisztens rendszerek nem ekkora súllyal szerepelnének a végső értékelésben, a Daciák négy csillaggal zárták volna a vizsgálatsorozatot. Az eredményeik egyébként 70, 72, 41 és 42% voltak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/