/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ötcsillagosra tört az új Suzuki Vitara – videóval

2015. április 23. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Négy új autót zúzott össze az Euro NCAP. Ezek közül a Suzuki Vitara és a Renault Espace a maximális, ötcsillagos minősítést kapta, míg a Mazda2 és a Fiat 500X csupán négyet szerzett meg a szigorított teszten.

Négy új autó eredményeit tette közzé az Euro NCAP legfrissebb törésteszt-sorozata után. A vizsgált alanyok között kettő maximális, míg kettő négycsillagos eredményt ért el.

A legjobb eredményt meglepetésre a Suzuki Vitara érte el (89% felnőtt, 85% gyermek utas, 76% gyalogos védelemmel és 75%-os biztonsági segédberendezések értékekkel).

Közvetlen mögötte szerepel a Renault Espace (82, 89, 70, 80%-os értékekkel). Az Espace esetében egy frontális ütközésnél előfordulhat, hogy a műszerfal sérülést okozhat a jobb elől ülőnek, illetve oldalsó (oszlop) becsapódásnál a vezető oldali hátsó ajtó kinyílt, ezekért vontak le a bírák pontokat a franciától.

Sajnos a Fiat 500X és a Mazda2 már nem szerepeltek ennyire fényesen, bár négycsillagos értékeik sem számítanak rossznak az évek alatt sokat szigorított tesztet követően. Az olasz „versenyző” 86%-os felnőtt utas védelme például jobb az ötcsillagos Espace-énál, s még gyermekvédelmét is 85%-osra taksálták, azonban 74%-os gyalogosvédelme és csupán 64%-os biztonsági berendezés értékei már lehúzták a végső pontszámot. Például a balesetmegelőző vészfékasszisztens nem alaptartozéka a crossovernek, míg az előbb említett két vizsgált alanynál ez mindegyik felszereltség mellé jár.

Végül a városi kisautó Mazda2-esből is összetörtek néhányat a szervezet emberei, és ezek alapján kijelenthető, hogy a modell is biztonságos, hisz 86%-os felnőtt utas védelme mellé 78%-os gyermekvédelem társult, melyet a 84%-os gyalogosvédelem csak tovább javított, azonban a Fiat 500X-hez hasonlóan a japán miniből is kihagyták a mérnökök a vészfékasszisztenst, erre pedig úgy tűnik, nagyon harapott az Euro NCAP.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/