/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Petrov máris átvenné Kubica szerepét

2011. február 11. 12:11   |   Autoblog
címkék:  

Vitaly Petrov, a Lotus Renault GP versenyzője a jerezi tesztek csütörtöki nyitónapját követően újságírók kérdésére elárulta, most, hogy Robert Kubicára balesete miatt nem számíthat a csapat, készen áll arra, hogy nagyobb szerepet vállaljon az istálló életében.

Kubica rehabilitációja időigényes folyamat lesz, ez nyilvánvaló az egész csapat számára, és Vitaly Petrov is tisztában van azzal, hogy komoly feladat vár rá a 2011-es idényben. Az orosz tehetség elmondta, nem ijed meg a kihívástól, és mindent megtesz azért, hogy segítse az immáron brit zászló alatt versenyző alakulatot.

„Természetesen. Már korábban is készen álltam" – mondta Petrov csütörtökön, Jerezben. „Tavaly még nem voltam felkészülve erre, hiszen minden új volt számomra, idén viszont egy kicsit könnyebb dolgom van, viszont bizonyos szempontból nehezebb is, hiszen új szabályok vannak, új abroncsok, és új az aerodinamika is – sok minden változott." „De azért vagyok itt, hogy harcoljak, szóval muszáj megtennem. Természetesen most valami megváltozott a csapatban, de nekem ugyanazt kell tennem, mint eddig."

Petrov hozzátette, a csapatnak nyilván előnye származna abból, ha egy tapasztalt versenyző helyettesítené Kubicát a szezon első felében, azonban figyelmeztet, hogy a Renault-nak már tavaly is megvolt az az előnye, hogy ő maga és a lengyel versenyző hasonló vezetési stílussal rendelkezik.

„Mindig jó, van két tapasztalt fickó, akik a legtöbb információt tudják nyújtani a csapatnak. Ami jó, hogy a mi vezetési stílusunk elég hasonló. Sokszor hasonló beállításokat választunk, például a fékekkel és egyéb ilyen dolgokkal. Szóval nem változtattunk sokat az autón egyik versenyzőről a másikra."

„Természetesen szeretném, ha Kubica visszatérne. Rendben, nem mindig beszélgettünk és ebédeltünk együtt, mint a jó barátok, de jó kapcsolatban voltunk, együtt próbáltuk felépíteni az autót és próbáltunk dolgozni a csapattal."

F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/