/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pickup lett a Mazda MX-5-ből

2019. június 01. 15:04   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Roadster pickup. Talán egy újabb értelmetlen, mégis divatos kategória lesz egyszer, hisz az autósvilágtól bármi kitelik. Addig is itt egy platóssá alakított Mazda MX-5 még az első generációból, melyre nehéz szavakat találni.

Kis mérete és kiváló vezetési élménye – no meg nyitható teteje – miatt napjaink legsikeresebb roadstere lett a Mazda MX-5, mely immáron a negyedik (ND) generációját tapossa.

Bár voltak a japán márka részéről kupé jellegű próbálkozások, végül a motorosan nyitható keménytető és a kézzel mozgatható vászontető párosa lett a befutó, így más változatok nem is készülnek az autóból.

Persze mindig akadnak kísérletező szellemű tulajok, akiket adott esetben a körülmények együtt állása is segít elképesztő terveik megvalósításában. Ezért kezdett pickupként új életet egy elsőgenerációs (NA) MX-5 valahol Amerikában. Az 1990-es gyártású Miata valamivel több mint két éve felbukkant már a neten – mi itt írtunk róla – akkor 22 ezer mérföld volt csupán órájában, és az online árverésen kezdőára 6000 dollárra rúgott, bár állapota némileg jobb volt.

Sokat nem tudunk róla, de az biztos, hogy a hátulját csúnyán összetörték egy balesetben, ezért tulajdonképp adott volt a teljes átalakítás. A Miata nem csak egy puttonyt kapott, hanem tengelytávját is jócskán megtoldották. A tetőszerkezet maradt az eredeti, és bár biztos nem olyan élmény vele szerpentinezni, továbbra is lapos, ráadásul amerikai mércével nézve nem is kimondottan hosszú lett.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/