/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rally helyett 24 óráson indul a Subaru

2014. január 30. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A japán gyártó bár kivonult egy sportágból, ez nem jelenti, hogy más típusú megmérettetéseken ne venne részt. Most épp a Nürburgringi 24 órás versenyre készített autót 340 lóerővel.

A 2008-as év végén WRC-ből visszavonult, 3-3 egyéni és konstruktőri címet nyert gyártó meg szeretné mutatni a világnak, hogy igenis van sportos potenciál legújabb négykerekűiben is, így hivatalosan bejelentette, hogy indul a 24 órás Nürburgringi megmérettetésen az új WRX STI módosított változatával.

Az NBR kiegészítőnévvel ellátott kocsit az SP3T osztályban indítják útjára a japánok – ez a maximum 2.0 literes turbós egységekkel szerelt autókat jelenti. Mivel a motor már adott volt, csak tekertek rajta egy kicsit, hogy 340 lóerőt (250 kW) és 461 Nm-t teljesítsen és hozzácsaptak egy hatsebességes szekvenciális váltót, amely páros segítségével jó esélyekkel indulnak a kategória első helyéért.

Az erőtöbbleten túl persze egyéb módosításokon is átesett az STI NBR, így például átszabott lökhárítók, lecserélt tükrök és 18 collos BBS felnik, valamint egy hatalmas hátsó szárny jelzi, hogy nem egy alapverzióval van dolgunk – a szokásos matricák mellett. A kevésbé észrevehető kiegészítők között található a plexiüvegezés, a megerősített futómű és a nagyobb Brembo fékrendszer.

Hogy mennyire lesz sikeres, arra június 21-22-e között derül sor, amikor Toshihiro Yoshida, Kota Sasaki, Carlo van Dam és Marcel Lasée veszik birtokukba a felkészített csodákat. Előtte két alkalommal fog tesztelni a csapat: április 12-én és május 17-én.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/