/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ráncfelvarráson esett át a Škoda Kodiaq

2021. április 28. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Négy évvel azután, hogy a Škoda bevezette a piacra első SUV modelljét, a Kodiaqot, elérkezettnek látta az időt a modell alapos átdolgozására. Frissült a formaterv, új felszereltségi tételek jelentek meg, az RS csúcsmodell pedig új turbómotort kapott. A megújult Kodiaq forgalmazása júliusban indul.

A Škoda első szabadidőautójából, a Kodiaqból négy év alatt több mint 600 ezer darab talált gazdára, ami mutatja, mennyire betalált ez az autó a nemzetközi porondon. A 4,7 méteres, akár hétszemélyes SUV pedig most megújult, még vonzóbb lett.

A tervezők mindenekelőtt a kocsi orrát szabták át, így az még impozánsabb lett. Megemelték a motorháztetőt, amely tele van domborításokkal, a dupla bordákból álló hűtőrácsot pedig újratervezték és függőlegesebbre állították. A LED-es fényszórók vékonyabbak lettek és felárért full LED Matrix változatban is kaphatók (sztenderd az L&K és RS kivitelen). A szintén LED-es ködlámpákat áthelyezték. Könnyűfém kerékből immár 20 colos méret is elérhető.

A cseh tervezők a lökhárítókat is átszabták. Az első köténybe hálós dizájnú széles légbeömlőt integráltak, a széleken L-alakú légterelő idomokkal. A hátsó kötény az elsőhöz hasonlóan színre fújt. Az RS váltózat egyedi, sportos lökhárítót kapott. A tetőlégterelő fekete színű és tartalmazza a harmadik féklámpát is. A hátsó szélvédő keskenyebb lett. A hátsó lámpákat is áttervezték. A világítótestek LED-esek, a második Ambition szinttől felfelé pedig dinamikus irányjelzőket tartalmaznak. A terepjárós megjelenést erősítik a fekete műanyag oldalküszöbök és kerékjárati ívek. Az Active, Ambition és Style modelleken alumínium hatású díszítéseket látunk körben a karosszérián.

Az utasteret is átdolgozták. Újfajta dekorációk, kontrasztos szegélyvarrás a műszerfalon és ajtópaneleken – ezek immár alaptételek az akár hétszemélyes utastérben. Újdonság a szürke díszvarrás – piros a Kodiaq RS-ben –, amely vízszintesen fut a műszerfalon és az ajtókon is megtalálható. A műszerfali és ajtódekorációk újfajta, csiszolt alumínium hatásúak. Most először a Kodiaq motorosan állítható ergonómikus első ülésekkel is rendelhető. Ezek perforált bőr borításúak, fűthetők és szellőztethetők, ezenkívül masszázs funkciót is kínálnak. A választható öko üléskárpit vegán, visszaforgatott anyagokból készült. A kormánykerék is megújult. Az L&K verzióig a multifunkciós bőr volán kétküllős, felárért azonban rendelhető háromküllős is (a Sportline és RS modelleken széria).

A Škoda Kodiaq modern infotainment rendszereket kínál DAB rádióval és a Laura digitális asszisztenssel. Mind a három készülék – Bolero, Amundsen, Columbus – állandóan online a beépített SIM-kártyának köszönhetően. Opcióként 26 centiméteres digitális műszerfal is elérhető. Az okostelefonok vezeték nélküli SmartLink, Android Auto, Apple CarPlay vagy MirrorLink technológia segítségével párosíthatók az autóval. A középső érintőképernyő mérete 8 vagy 9,2 hüvelyk. A frissítések over the air történnek, így az autó mindig naprakész.

Az új Kodiaq a Volkswagen konszern legmodernebb EVO generációs erőforrásait kapja meg. Két dízel és három benzines erőforrás alkotja a palettát, 150-245 lóerős teljesítménnyel. Az alapmotor az 1.5 TSI, amely kizárólag fronthajtással és hatfokozatú kézi váltóval jön. A 190 lovas 2.0 TSI modell 7-gangos DSG duplakuplungos váltóval és összkerékhajtással érkezik. A még erősebb, 245 lóerős 2.0 TSI az RS változatot hajtja. A két, rendkívül tiszta 2.0 TDI dízel 150 és 200 lóerővel választható. Széria a 7-sebességes DSG váltó, az erősebb verzió pedig négykerék-hajtást is kap.

A Kodiaq család feje, az RS fekete karosszéria-kiegészítőiről és új, fekete, 20 colos Sagitarius felnijeiről azonosítható be. Hűtőrácsa fényes fekete, akárcsak az ablakkeretei és a tetőlécei, az RS-specifikus lökhárítói pedig színre fújtak. Az előddel ellentétben az első lökhárító immár egyedi kivitelű. A hűtőrácson és a hátsó fedélen RS logó jelenik meg, az égéstermékek krómozott kipufogóvégeken át távoznak. Az utastérben fekete Suedia mikroszálas szövet sportüléseket találunk, piros szegélyvarrással.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/